У Черкаському державному технологічному університеті дебатували про політичні реформи в Україні

У Черкаському державному технологічному університеті дебатували про політичні реформи в Україні

Третій регіональний дебатний турнір, організаторами якого виступили Інститут Республіка у партнерстві з Черкаським дебатним клубом, Молодіжним ресурсним центром та ЧДТУ, пройшов 12 квітня у Черкаському державному технологічному університеті, участь у якому взяли 32 представники шести освітніх закладів міста: Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Черкаського державного технологічного університету, Черкаського Інституту ДВНЗ «Університет Банківської Справи, Східноєвропейського університету економіки і менеджменту, Черкаського державного бізнес-коледжу та Черкаського політехнічного технікуму. Спонсором цьогорічних інтелектуальних баталій виступив інтернер-провайдер «McLaut».

Як відомо, дебати – це інтелектуальна гра, що розвиває критичне мислення, когнітивну гнучкість, комунікативні навички, вміння працювати в команді та сприяє формуванню громадянської позиції у молоді. Відтак, студентська молодь скористалася нагодою не лише повправлятися в ораторській майстерності, а й щиро висловити свої думки та бачення щодо реформ в Україні та майбутнього держави.

У Черкаському державному технологічному університеті дебатували про політичні реформи в Україні

– Під час дебатів ми хочемо почути думки і бачення молодих людей стосовно змін у виборчій системі, в антикорупційній системі, у системі фінансів, як мають відкриватися політичні партії, як вони мають співпрацювати і взаємодіяти з громадянами – саме такі теми піднімають сьогодні учасники дебатного турніру, – зазначила заступниця голови Інституту республіки Олександра Гліжинська.

Дебати на тему політичних реформ на регіональному рівні відбуваються у 30 містах України. Участь у дебатному турнірі є чудовою нагодою для студентів проявити свої здібності з риторики та вміння переконувати.

– Дебати для когось є життям: вони допомагають в житті просунутися і, відповідно, для людей, які беруть участь в цій грі, це чудова можливість покращити свої навички у спілкуванні, у формуванні власної позиції, у пошуку себе в цьому світі,– зауважив представник Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Федерація дебатів України», керівник «Черкаського дебатного клубу» Сергій Ганницький.

Як правило, учасники заздалегідь готуються до такої події: проводять дебатні баталії на місцевому рівні: міжкомандні дебати в навчальному закладі тощо.

У Черкаському державному технологічному університеті дебатували про політичні реформи в Україні

Досвідчений учасник дебатного турніру, студент магістратури спеціальності «Політична філософія» Черкаського державного технологічного університету Володимир Півненко третій рік поспіль бере участь у дебатному турнірі. У 2017 році у складі команди «Агонь» він став переможцем дебатного турніру та володарем «Кубку Черкас».

– Все наше життя пов’язано з тим, що ми постійно когось переконуємо, ми постійно виступаємо,і немає нічого страшного в тому, аби намагатися довести людині аргументовано свою точку зору, – ділиться Володимир Півненко.

За результатами напруженої інтелектуальної боротьби перемогу в дебатному турнірі з політичних реформ здобула команда Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького: Єлизавета Циганик та Максим Попов, а кращим спікером турніру визнаний Володимир Півненко з Черкаського державного технологічного університету.

Переможці цьогорічного дебатного турніру змагатимуться на всеукраїнському рівні вже 10-11 травня у столиці.

Ольга Квятковська

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x