Корисні для волосся маски з банана

Корисні для волосся маски з банана

Багато любительок домашньої косметології використовують для догляду за шкірою молочні продукти і фрукти, а деякі навіть призвичаїлися обходитися без шампуню. Так, наприклад, вони застосовують банан для волосся замість мийного засобу і маски. Як можна використати цей фрукт у догляді за волоссям – читайте далі в матеріалі.

Банан можна назвати скарбничкою мікроелементів і вітамінів: його м’якуш містить високу концентрацію калію, магнію, каротину, вітамінів групи В, аскорбінової кислоти. Цей солодкий фрукт є чудовим зволожувальним засобом для ламкого і тьмяного волосся. Крім того, банан містить вітамін В3 – речовину, що забезпечує здоров’я шкірного покриву. Корисні банани і для росту волосся, тому всім, хто хоче мати довгу косу, необхідно озброїтися рецептами масок із цього фрукта.

Зволожувальну маску для волосся можна приготувати з половинки м’якоті одного фрукта, столової ложки оливкової олії і такої ж кількості бджолиного меду. Найпростіше буде розмішувати інгредієнти за допомогою блендера. Якщо ж такого приладу немає, пропустіть фрукт через сито, а потім поступово додайте в масу масло і мед. За можливості таку маску можна збагатити чайною ложкою шовкової олії. Ще один ефективний зволожувальний засіб – маска для волосся з бананом і авокадо. Свіжі фрукти необхідно очистити від шкірки й порізати на шматочки, потім помістити в блендер і подрібнити. До цієї маси додати оливкову олію
(20 мл) і яйце, добре розмішати.

Якщо шкіра голови схильна до жирності, можна приготувати маску для волосся з бананом і медом без додавання будь-яких олій. Для цього потрібно взяти м’якуш цілого плоду і змішати її з 10 мл рідкого меду. Бджолиний мед для цього можна трохи нагріти. У масу можна влити трохи теплої води: це зробить маску менш в’язкою, і її буде простіше наносити.

Для волосся, схильного до жирності, підійде також маска з бананом і йогуртом. Особливістю такої маски є те, що для її приготування слід використовувати не очищений від шкірки стиглий плід, який треба порізати на шматочки і розбити блендером. В отриману масу додати 20 мл нежирного йогурту або дуже свіжого кефіру, а також лимонний сік, віджатий із половини плоду.

Маска для волосся з бананом і яйцем – це чудовий засіб для живлення і зміцнення волосся будь-якого типу. Готувати її дуже легко: в чашу блендера покладіть куряче яйце і м’якуш одного плоду, змішайте, а потім наносьте на волосся по всій довжині. Можна замість одного курячого яйця взяти два перепелиних – засіб буде ще ефективнішим.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x