КВУ повідомляє, що виборчий процес на Черкащині стартував без ексцесів

КВУ повідомляє, що виборчий процес на Черкащині стартував без ексцесів

В деяких дільницях відбулось невеличке запізнення з початком голосування через технічні проблеми при підготовчому засіданні (опломбування скриньок, перерахунок бюлетенів, підготовка контрольного листа тощо). Загалом суттєвих проблем при відкритті дільниць не зафіксовано. Жодних інцидентів не зафіксовано. Присутні офіційні спостерігачі та інші особи, які мають право бути присутніми без дозволу і запрошення. Проте кількість таких спостерігачів суттєво менше ніж при голосуванні 31 березня. Подекуди на ДВК взагалі немає спостерігачів. Про це інформує Комітет виборців України.

Варто відзначити, що багато членів ДВК, які не працювали на 1 турі і відповідно не проходили навчання ЦВК.

Порушення
Фіксуються дрібні порушення процедурно-технічного характеру. Спроба проголосувати без паспорта, або по тимчасовому посвідченню. Невчасне або неповне опломбування скриньок. Видавання бюлетенів тільки 1 членом ДВК. Поодинока присутність в приміщенні для голосування представників МВС і МЧС.

Окремо варто зауважити, що на білбордах і інших рекламних носіях присутня прихована агітація обох кандидатів в Президенти. Також фіксується прихована і явна агітація у мережі Інтернет, здебільшого у тематичних і регіональних групах в соціальних мережах.

Загалом вже можна говорити про незначне зменшення явки виборців на контрольну годину, порівняно з першим туром голосування 31 березня. Ця інформацію надходить з усіх округів області.

Спостерігачі КВУ працюють в усіх округах області на окремих дільницях, а також моніторять хід виборчого процесу у складі мобільних груп. На цих виборах Черкаська ОО КВУ тісно співпрацює з ініціативою Чесні Вибори в Черкасах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x