Корсунь-Шевченківський хоровий гурт отримав чергову нагороду

Корсунь-Шевченківський хоровий гурт отримав чергову нагороду

Моя розповідь буде про людей, яких об’єднало спільне велике захоплення. Попри свій поважний вік, характер, рід занять та місце проживання, вони збираються разом для щирого і дружнього спілкування, обговорення найрізноманітніших подій, своїх проблем, а найголовніше – щоб співати.

Як у кожної людини є свій день народження і своя історія життя, так і у вокально–хорового гурту «Оберіг» є дата створення колективу та своя, хоч ще і не дуже велика, але багата на події та дати історія життя!

П’ять років тому у студентів Університету ІІІ-го віку «Цвіт осені», що працював при територіальному центрі соціального обслуговування населення Корсунь-Шевченківського району, народилася думка-ідея – хочемо співати! Спочатку організували клуб «Пісня – моя доля». У клубі багато спілкувалися, за чашкою смачного чаю розповідали свої життєві історії, ділилися спогадами, слухали музику.

Та якось одноголосно вирішили, що маємо створити свій пісенний гурт. Тож і об’єдналися в ньому усі слухачі Університету. Вони довго шукали назву для свого «дітища», та згодом усі погодилися на «Оберіг» – символічний оберіг народної пісенної творчості. Разом розучили декілька народних пісень і вже на початку 2014 року колядували та щедрували для працівників терцентру та підопічних Набутівського відділення стаціонарного догляду.

Усі учасники ансамблю – люди поважного віку, що мають відкриті серця, почуття гумору. А ще – енергійні й відважні, бо не кожен ризикне у свої 70–80 років уперше в житті вийти на сцену і подарувати людям частинку себе, свого настрою й поділитися власною енергією. З часом репертуар колективу розширювався (нині в колективу багата колекція народних пісень, пісень з репертуару Волинського народного хору та Кубанського козачого хору), власноруч розробляли макети, за власні кошти шили сценічні костюми. І вже у березні 2015 року «Оберіг» узяв участь у районному фестивалі-конкурсі патріотичної пісні «Славою овіяна земля». За пропаганду патріотичної пісні і Української національної культури колектив нагородили дипломом.

Ця перша нагорода, перше визнання і дали поштовх до завоювання нових вершин. Поступово вокально-хоровий гурт «Оберіг» став завойовувати популярність, визнання та любов глядачів. Тому колектив і став поповнюватися новими учасниками. Тепер «Оберіг» бере активну участь у концертних заходах, святах, які проводить територіальний центр. Колектив став невіддільною частиною культурного-просвітницького життя нашого міста і району.

Згодом нас запросили на Перший національний для участі у зйомках телепрограми «Надвечір’я. Долі» з ведучим Мар’яном Гаденком. Ми з гордістю розповідали про наш Корсунь-Шевченківський край, про свій колектив, про спільні здобутки, перемоги, читали вірші та, найголовніше, – співали народні пісні. Нас почула й побачила вся Україна!

Відтоді розпочалося нове артистичне життя нашого гурту. Нас почали запрошувати на концерти в села рідного району – Селище, Корнилівку, Карашину, Журавку. Важка й наполеглива праця у відповідь дарувала нам задоволення та визнання.

Наш колектив має нагороди – дипломи та грамоти: Х та ХІ Міжобласного мистецько-екологічного фестивалю-конкурсу української естрадної, народної та авторської пісні «Мости над Россю» (2018, 2019 років); IV Районного культурно–мистецького фестивалю-конкурсу вокального, образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва та художнього слова «Шевченкові вершини» (2018, 2019 років); районного фестивалю-конкурсу патріотичної пісні «Славою овіяна земля» (2018 рік).

Вже вкотре оновлені сценічні костюми учасників та жіночі головні убори, вибрали та розучили нові пісні. У жовтні 2017 року з благословення священика Свято-Іллінської церкви, за підтримки меценатів та спонсорів, зокрема нашого земляка – депутата Геннадія Бобова, депутатів районної ради О. Босенко та Є. Карпова, підприємця Р. Обуховського ми поїхали в Київ на Всеукраїнський пісенний конкурс «З Любов’ю до життя», де посіли ІV місце у номінації «Хоровий спів» і були нагороджені дипломом. А в жовтні 2018 року на цьому ж конкурсі отримали звання Дипломанта у номінації «Хори», нам вручили диплом та статуетку-символ фестивалю «Нота на нотному стані».

У наполегливій праці, активних обговореннях та систематичних репетиціях, що відбуваються у приміщенні територіального центру двічі на тиждень, народжуються хороші твори, театралізовані і стилізовані виступи, які ми виносимо на суд глядачів і слухачів.

От і нещодавно, 4 квітня, нас запросили в м. Обухів, щоб узяти участь у Х Відкритому Всеукраїнському пісенному фестивалі-конкурсі «Рідна мати моя» з подальшими зйомками телевізійної версії цього конкурсу. І знову ми поїхали на конкурс тільки завдяки підтримці людей, яким не байдужа культурна спадщина та творчий розвиток нашого міста, – депутата Верховної Ради України Геннадія Бобова та депутатів районної ради О. Босенко і Є. Карпова.

Ми молодці! Наші старання і нашу працю не просто помітили, а оцінили! Диплом лауреата конкурсу нам вручав народний артист України, композитор, пісняр, голова журі М. Гаденко. Втішно, коли після клопіткої роботи та колективних старань зусилля оцінюють так високо. Тоді на заміну хвилюванню приходить задоволення, яке дає наснагу, поштовх до життя, віру у себе та свої сили, віру в людей та добро. І ми впевнені, що несемо радість і любов до пісні, до життя!

Петро Сивокінь, керівник вокально-хорового гурту «Оберіг»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x