Черкаські депутати внесли зміни до обласного бюджету

Черкаські депутати внесли зміни до обласного бюджету

Депутатський корпус Черкаської обласної ради ухвалив зміни до головного фінансового документу області – бюджету на 2014 рік. За відповідне рішення проголосувало 69 місцевих обранців. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі ОДА.
– Запропоновані зміни пов’язані, у першу чергу, зі змінами в частині міжбюджетних трансфертів та, разом із тим, з урахуванням звернень головних розпорядників коштів і можливостей обласного бюджету, збільшуються бюджетні призначення, – пояснила заступник директора департаменту фінансів Черкаської ОДА Наталія Кравченко. За її словами, зміни до обласної казни передбачають зменшення на 730 тисяч гривень субвенції із державного бюджету на вибори депутатів місцевих рад.

Разом із тим, депутати виділили 200 тисяч гривень для капітального ремонту системи водопостачання в Черкаському обласному госпіталі для інвалідів війни. Ще сто тисяч гривень – на оновлення медичного обладнання у цьому ж закладі.
Згідно з ухваленим рішенням, 50 тисяч гривень спрямують на цільову обласну програму індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім», кошти в розмірі 500 тисяч гривень – для фінансування обласної програми «Профілактика злочинності» та ще 2 мільйони гривень на затверджену в ході сесії програму «Територіальна оборона».

Міському бюджету Черкас депутати виділили 400 тисяч гривень для забезпечення видатків соціально-економічного й культурного розвитку, Городищенському районному бюджету – 106 тисяч гривень для сплати виконаних у нинішньому році робіт по об’єкту пам’ятник Шевченка в селищі Вільшана, а Канівському районному бюджету – 160 тисяч гривень для придбання обладнання в центральну районну лікарню.
– Запропоновані зміни торкнулися і переліку об’єктів, які фінансуються за рахунок коштів природоохоронного фонду, – повідомила Наталія Миколаївна. – Так, на 400 тисяч гривень зменшили видатки на очисні споруди в Золотоноші й спрямують їх на реконструкцію ділянки самопливного каналізаційного колектора на очисні споруди Канева, через те, що там сталася надзвичайна ситуація.

Під час сесії голова обласної ради Валентина Коваленко запропонувала депутатам допомогти фінансово черкаським військовим та правоохоронцям, які нині служать у так званих «гарячих точках» на Сході. Зробити це, на її думку, вони можуть за рахунок коштів, які були виділені кожному зі 101 обранця із бюджету для надання матеріальної допомоги громадянам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x