На Чорнобаївщині у одному з НВК відрізали газ, дітям не можливо приготувати їжу

На Чорнобаївщині у одному з НВК відрізали газ, дітям не можливо приготувати їжу

З 1 травня в Бакаївське НВК Чорнобаївського району припинили постачати газ. Майже місяць кухарі їдальні вимушені готувати їжу для вихованців на маленькій двоконфорканій електричній плитці. Що фізично – майже неможливо, адже габарити і потужність електричного пристрою не дозволяють забезпечити вчасне і якісне приготування денного раціону харчування для дітей. Про це повідомляє сайт ВІККА.

Батьки б’ють на сполох, працівники НВК у розпачі, а районна влада ігнорує вирішення цього питання. За словами батьків, від газу НВК відключили за (а зараз – найцікавіше!) невчасну передачу показників лічильників з району в область. Газопостачання повинні відновити перед початком нового опалювального сезону, адже НВК опалюється за допомогою газового котла.

На Чорнобаївщині у одному з НВК відрізали газ, дітям не можливо приготувати їжу

Але й це питання під сумнівом. Адже для того, щоб забезпечити вчасний контроль за використанням природнього газу, необхідно встановити сучасний автоматизований лічильник, вартість якого перевищує 20 тисяч гривень. Для НВК – це не підйомна сума, а районний відділ освіти, на балансі якого перебуває навчальний заклад, як то кажуть, і у вус не дме.

\”Якщо й вимикають газ, то повинні були б забезпечити хоча б повноцінними електроплитами та створити нам умови для роботи, – бідкаються кухарки. – Нам потрібно нагодувати за день 20 дітей, а як це зробити на двох конфорках каганця? Коли у нас і проводка не витримує, постійно вибиває електрику, навіть бойлери не можемо увімкнути!\”

І знову ж всі дороги ведуть до районного керівництва! Для того, щоб встановити повноцінні електричні плити у ДНЗ, перш за все, необхідно виготовити відповідну технічну документацію та створити належні умови безпеки.

\”До мене звернувся батьківський комітет навчального закладу з проханням посприяти у вирішенні цієї проблеми, – коментує депутат Чорнобаївської райради, керівник районного осередку політичної партії \”Наш край\” Костянтин Тітаренко. – А проблема створена через халатність та безвідповідальність чиновників, які своїми руками залишили дітей – без нормального харчування, батьків з клопотами, а працівників закладу загнали у глухий кут!\”

На переконання депутата, такі ситуації повинні попереджуватися і завчасно забезпечуватися альтернативним варіантом усунення незручностей. Тим паче, що вся вертикаль, починаючи від районного відділу освіти і закінчуючи навчальним закладом, має державне фінансування, із села регулярно виділяються субвенції, але використання цих коштів – туманне. Сподіваємося, що голодним бакаївським дітям не доведеться ще й мерзнути взимку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x