Алергія на укуси комарів: профілактика та лікування

Алергія на укуси комарів: профілактика та лікування

Комарі доволі підступні: їх майже неможливо зловити, а на ранок на руці, нозі або на лобі красується червона випукла пляма. Комар уводить під шкіру отруту-антикоагулянт, тому місце укусу свербить, сверблячка дратує і її важко позбутися. Хтось уже точно відчув на собі появу комарів із приходом тепла, а скоро їх буде ще більше. Тому важливо знати про наслідки укусів комарів, а ще краще – знати, як позбутися від комарів і алергії, яка може виникнути на шкірі через укус. Як зрозуміти, чи небезпечний укус комара для здоров’я – далі в матеріалі.

Симптомами алергії на укуси комарів є свербіж, набряклість (аж до набряку Квінке), поява кропив’янки, підвищення температури тіла, слабкість, утруднення дихання, низький артеріальний тиск, анафілактичний шок, нудота і блювання.
Зазвичай свербіж і невеликий набряк проходить за добу. Якщо проблема не минулася, а тим паче з’явилися інші симптоми, негайно зверніться до лікаря.

Яка профілактика існує проти укусу комарів?
По-перше, найкраще просто уникати укусів, наприклад, не гуляти біля стоячої води. Використовуйте креми і лосьйони, призначені для відлякування комах. Особливо ретельно дотримуйтеся гігієни: комарів приваблює запах поту і кисломолочних бактерій. Також завжди носіть із собою ліки від алергії.
Удома необхідно встановити москітні сітки і виготовити пастки для комарів або купити їх у магазині.

Як лікувати алергію на укуси комарів
Вам допоможуть препарати, які мають заспокійливий ефект: «Феністил-гель», «Пантенол-спрей» тощо. Майте при собі антишокову аптечку (шприци, адреналін і преднізолон). Якщо знаєте, що не уникнете зустрічі з комахами, заздалегідь пройдіть профілактичне лікування антигістамінними засобами (за рекомендацією лікаря).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x