13-річна тальнівчанка врятувала з води 5-річну сестричку (ФОТО)

13-річна тальнівчанка врятувала з води 5-річну сестричку (ФОТО)

На Тальнівщині 13-річна Карина Якубенко врятувала свою 5-річну сестру, яка мало не потонула. Про це повідомляє речник УДСНС України в Черкаській області Костянтин Проценко.

Подія сталася ще 12 травня в селі Лащова, на березі річки Гірський Тікич. Рятувальники про неї дізналися лише 20 травня. Того дня дві подруги Карина та Ірина, пішли відпочити та порибалити до річки. За дорослими до води вирушили і їхні менші сестри, наймолодшій Ангеліні було лише 5 років. Попри заборону батьків гратися коло річки вона потай пішла за старшою сестрою до води.

Кам‘яна кладка дамби, на якій рибалили дівчата, була слизькою, тому було достатньо лише одного необережного кроку, аби Ангеліна послизнулась і впала у воду. На щастя, Карина не розгубилася та, не вагаючись, пірнула у річку. Попри те, що мала вже зникла під водою, старша сестра зуміла помітити потопальницю, схопити за одяг і витягти на берег. Коли сестри вже були на березі, на крики про допомогу прибігли інші діти, які були неподалік.

Ангеліну, яка отримала сильний психологічний стрес, діти намагалися заспокоїти, проте вона ще довго плакала і не могла опанувати себе.
Повернувшись додому, розповісти батькам про пригоду одразу діти не наважилися. Лише після того, як інформація про щасливий порятунок поширилася селом, дівчата вимушено зізналися перед рідними.

Спілкуючись із рятувальникам, 13-річна Карина розповіла: «Я дуже злякалася за сестричку, яка взагалі не вміє плавати. Попри те, що наша домівка знаходиться лише за 100 метрів від річки, я розуміла, що побігти по допомогу до дорослих означає втратити час, тоді врятувати Ангеліну нам навряд чи вдалося б».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x