119 га у Байбузах використовували незаконно

119 га у Байбузах використовували незаконно

Завершено досудове розслідування за фактом самовільного зайняття земельної ділянки площею 119 га без відповідного рішення органу виконавчої влади.

Черкаська місцева прокуратура направила до Черкаського районного суду Черкаської області обвинувальний акт, стосовно особи К., яку підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України, а саме – в самовільному зайнятті земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику. Про це повідомляють в прес-службі відомства.

Директор сільськогосподарського товариства в період часу з 8 серпня 2018 року по 24 вересня 2018 року, з метою отримання прибутку за рахунок обробки землі та вирощування сільськогосподарської продукції, всупереч ст. ст. 116-126 Земельного кодексу України, які регламентують набуття і реалізацію права на землю, маючи єдиний корисливий мотив, діючи умисно, вчинено самовільне зайняття земельної ділянки площею 119 га, що розташована в адміністративних межах Байбузівської сільської ради Черкаського району Черкаської області, яка перебуває у власності держави у вигляді розорювання та вирощування врожаю сільськогосподарських культур на вказаній вище земельній ділянці без відповідного рішення органу виконавчої влади про передачу їх у власність або надання у користування (оренду).

За результатами проведення судової експертизи з питань землеустрою сума розміру шкоди, заподіяної власнику внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки площею 119 га складає 226 380 грн.
Крім того, Черкаською місцевою прокуратура заявила цивільний позов у вказаному кримінальному провадженні на суму 226380 грн та з метою забезпечення останнього накладено арешт на сільськогосподарську техніку зазначеного товариства.

Довідково: за вчинення вказаного злочину загрожує покарання у виді арешту на строк до шести місяців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x