Якою буде погода в червні, розповів головний синоптик області

Якою буде погода в червні, розповів головний синоптик області

Перехід до літнього режиму погоди в області відбувся ще 13 травня. Проте до спеки не дійшло – температура повітря межу +30° не перевищила. Рослинність відреагувала на таку експансію тепла майже одночасним цвітінням тополі та акації, значно скоротивши його період, на старті – липа. Сільськогосподарські культури теж відгукнулися на літнє тепло прискореним розвитком, у озимини розпочалося цвітіння на 1-2 тижня раніше звичайного.

Тож найближчими днями, зазначає начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, атмосферний фронт, що простягнувся від Білорусі до Балкан через Західну Україну, наблизиться до центральних областей.
Тому завтра на Черкащині синоптики прогнозують дощі з грозами, які місцями супроводжуватимуться шквалистим посиленням вітру та градом.

У неділю також можливі подібні небезпечні погодні явища у супроводі локальних дощів, але їх інтенсивність зменшиться. Дощі дещо послаблять спеку. Нічна температура очікується в межах +11..+16º, а денна +25..+27º. Вітер північного напрямку додаватиме відчуття свіжості.

Проте вже початок нового тижня прогнозується погожим.

За попередніми оцінками, червень цього року на Черкащині буде дещо прохолодним та дощовим. Середньомісячна температура прогнозується на рівні +18º, сума опадів за місяць 70-80 мм.
До того ж, синоптики зазначають, що перша половина місяця буде досить тепла і з недобором опадів, а друга – прохолодна та дощова.

Похолодання в другій половині місяця можуть привести до зниження нічних температур до 5-6º. Хвилі тепла на початку та наприкінці червня створять кілька дуже теплих днів (28-31º).
Упродовж місяця погода буде нестійкою. Теплі дні чергуватимуться з прохолодними на фоні частих грозових дощів. В періоди змін, переходу від потеплінь до похолодань на фоні температурних контрастів спостерігатимуться небезпечні явища погоди: грози, шквали, град, зливи, можливі смерчі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x