Спеціальна комісія обстежила черкаські пляжі перед купальним сезоном

Спеціальна комісія обстежила черкаські пляжі перед купальним сезоном

Цьогоріч купальний сезон традиційно розпочався з 1 червня, тож стан черкаських пляжів вже обстежила спеціальна комісія у складі працівників управління цивільного захисту департаменту ЖКК, відділу екології, управління інспектування, представників МНС, КУ “Черкаська міська аварійно-рятувальна служба”, Держприродспоживслужби та КП “Дирекція парків”.

Місця відпочинку перевіряли на наявність рятувальних постів, сміттєвих урн, туалетів, буїв, роздягалень та загальний санітарний стан. З’ясувалося, що цілковито придатними для відпочинку є три комунальних пляжі – “Соснівський-1”, “Казбетський”, “Митницький”, а також один приватний – “Бочка”.

На усіх пляжах встановлені рятувальні пости. З 1 червня на них будуть чергувати 2–3 рятувальники, є рятувальні човни та спеціальне обладнання для порятунку на воді. На “Бочці” орендар облаштував рятувальний пост власним коштом.

– На пляжах, де є рятувальні пости, досі не сталося жодного нещасного випадку. На відміну від приватних, того ж “Живчика”, де немає рятувальників, і чи не щороку гинуть люди. Тому ми рекомендуємо відпочивати лише там, де чергують рятувальники, – зазначив начальник управління цивільного захисту Володимир Лобода.

Члени комісії побачили, що на комунальних пляжах на повну йде підготовка до сезону. Обстежено дно, взято на дослідження проби води і піску, встановлено парасолі і перголи, є сміттєві урни, туалети і роздягальні. Закінчується рекультивація піску. Для цього в КП “Дирекція парків” є спеціальна машина.

– Цьогоріч нам виділили кошти на облаштування ще одного сучасного пляжу, “Соснівського”. Там вже зараз є практично все, що необхідно для комфортного відпочинку. Але поки ми будуватимемо стаціонарну вбиральню, відпочивальники зможуть користуватися біотуалетами. А на “Митницькому” і “Казбетському” у цьому сезоні з’явиться можливість прийняти душ після купання у водоймі, – розповів директор КП “Дирекція парків” Андрій Куча.

Також члени комісії вивчили ситуацію на приватних пляжах ПП “Строй Центр 2000” (біля дамби), “Рів’єра”, “SunСity” та “Живчик”. Їх визнали непридатними для відпочинку на воді – немає ані рятувальних постів, ані придатних для користування туалетів та роздягалень. Тож там мають бути розміщені спеціальні таблички “Купатися заборонено”.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x