Господарів ВРХ закликають захищати тварин від комах-кровопивців

Господарів ВРХ закликають захищати тварин від комах-кровопивців

Природні умови Черкаської області та тепла погода сприяють масовому розповсюдженню комах-кровопивців. В останні роки, зокрема навесні, спеціалісти Держпродспоживслужби фіксували несприятливий прогноз щодо таких комах, як гнус.

Господарів ВРХ закликають захищати тварин від комах-кровопивців

Гнус – комаха-кровопивець, яка переносить захворювання ВРХ

Масовий напад мошки на тварин може призвести до їх захворювання та загибелі, – зауважують спеціалісти ветеринарної медицини області. Крім того ці комахи переносять паразитарні та інфекційні хвороби. Зокрема, заразний вузликовий дерматит ВРХ. За інформацією Міжнародного епізоотичного бюро, епідемією цього захворювання уже охоплені Росія, Болгарія, Угорщина, Австрія, Вірменія, Іран, Казахстан.

Тож господарям великої рогатої худоби рекомендується періодично проводити дезінсекцію тваринницьких приміщень і територій ферм, а також систематично обробляти волосяний покрив тварин інсектицидами і репеллентами, які відлякують кровосисних членистоногих.

Спеціалісти Держпродспоживслужби Черкаської області проводять роз`яснювальну роботу серед населення про необхідність дотримуватись режимів випасання тварин в період найменшої активності комах. Найкраще випасати худобу в день з одинадцятої до сімнадцятої години, на підвищених ділянках, які добре провітрюються та віддалені від проточних водойм і заболочених місць.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x