Геннадій Бобов допоміг громаді Корсунщини

Геннадій Бобов допоміг громаді Корсунщини

Мальовниче село Завадівка розташоване за 15 кілометрів від Корсуня-Шевченківського. Воно засноване у ХVІІІ столітті, пережило на своєму віку і панщину, і революцію, і колективізацію, і голод, і війну. Колись населення тут було майже 2 400 жителів, зараз залишилося 634, дітей – 64.

Але все ж таки село живе. Населений пункт входить до Карашинської ОТГ, в селі функціонує школа – невеличка, але з активною громадською позицією. На території села є кілька мальовничих ставків.
Фельдшерсько-акушерський пункт діє в селі Завадівка з повоєнних років. Колись була амбулаторія, потім працювали два ФАПи, тому що село територіально розділене на дві частини. Згадаємо добрими словами наших колишніх ветеранів медичної служби Царенко Марію Андріївну і Кулішенко Марію Василівну, які віддано працювали в селі більш ніж 40 років. В 1990 році колгосп ім. Щорса побудував у центрі села нове приміщення ФАПу, в якому почала працювати Кулішенко Марія Василівна.

Уже майже 30 років я працюю в селі фельдшером. Прийшла у Завадівку з сусіднього села відразу після медичного училища. Старенький ФАП у віддаленій частині села став моїм першим робочим місцем. У 2000-му році залишився один ФАП у центрі села і один фельдшер. Приміщення потребувало капітального ремонту, на який завжди не вистачало коштів, тому його завжди робили фельдшери і санітарки.
У 2012 році сільська рада розмістилась у приміщенні ФАПу, розділивши його навпіл. Вона виявилась добрим сусідом. За сприяння сільського голови Анатолія Куліченка встановили котел на твердому паливі, що отоплює сільську раду і ФАП. Тепер узимку у ФАПі завжди тепло.
У 2016-му зробили капітальний ремонт ФАПу і внутрішнє оздоблення, перекрили дах, провели воду, зробили внутрішній туалет, закупили меблі. Територію огородили парканом.

За сприяння голови ОТГ Анатолія Пархоменка та місцевих орендарів закупили обладнання: кардіограф, апарат УВЧ й інгалятор.
Наше село охоплює велику територію, розкидане по кутках, через це фельдшеру доводиться долати чималі відстані, щоб надати необхідну медичну допомогу хворим (а це в основному пенсіонери) та навідати діток. Тому ми звернулися до нашого народного депутата Геннадія Бобова за допомогою й отримали сучасний велосипед, що стане в нагоді кожному фельдшеру, та електронні ваги, на яких зручно зважувати маленьких діток. Тож від щирого серця хочемо подякувати Генадію Борисовичу за такі необхідні подарунки, за небайдужість до проблем жителів нашого села.

Людмила Шаповал, завідувач Завадівського фельдшерсько-акушерського пункту

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x