Повсякденні справи, які можна виконувати на свіжому повітрі

Повсякденні справи, які можна виконувати на свіжому повітрі

У затишній домашній обстановці ми відчуваємо себе найбільш комфортно, і саме тут ми проводимо значну частину вільного часу. Тут ми снідаємо і вечеряємо, читаємо, спілкуємося з рідними, граємо з дітьми. А як щодо того, щоб перенести ці заняття на свіже повітря? Спробуймо!

Сніданок, обід або вечеря. Ми звикли вживати їжу вдома, а їжа на природі асоціюється із виїздом на шашлики. Однак зовсім не обов’язково їхати далеко. Пікнік, спонтанний або запланований, можна влаштувати, маючи під рукою найпростіший набір продуктів, що знайдеться в холодильнику. Це можуть бути овочі, фрукти, горішки та інші легкі й корисні закуски. Також підійде трав’яний чай у термосі, якщо на вулиці прохолодно, або мінеральна вода чи лимонад − якщо день видався спекотний.

Ранкова зарядка чи йога. Ви збираєтеся влаштувати собі невелику розминку або попрактикуватися в декількох асан із йоги? Беріть із собою гімнастичний килимок і вирушайте на свіже повітря. Під час фізичних навантажень ваші легені отримають додатковий кисень, а шкіра − дозу вітаміну D, і ви подасте перехожим чудовий приклад. Місце для тренувань оберіть найближчий парк, берег річки чи навіть власний балкон.
Читання або прослуховування аудіокниг. Нарешті вдалося знайти годинку, щоб поринути в читання улюбленої книги? Йдіть на вулицю! Якщо час вечірній, то буде корисно подихати перед сном свіжим повітрям. Найактивніші можуть поєднати приємне з корисним і замінити читання прослуховуванням аудіокниги під час бігу або скандинавської ходьби.

Сімейний відпочинок. Останнім часом виникла тенденція, що засмучує і насторожує: місцем сімейного відпочинку стають торгові центри. У вихідний сім’я вирушає на ранковий кіносеанс, потім − у кафе чи ресторан, щоб підкріпитися, а закінчується день шопінгом. Чи має такий відпочинок якийсь зв’язок із живим спілкуванням, саморозвитком, зміцненням? Навряд. Замість торгового центру вирушайте на спільну прогулянку. Якщо є можливість – виїздіть за межі міста, якщо немає − підійде і відвідування прилеглого парку. Заняття вибирайте за погодою: влітку можна кататися на велосипедах, взимку − грати в сніжки та ліпити снігові фортеці. Головне − не піддаватися спокусі відправити на дитячий майданчик, а самим сісти на лавку і втупитися в ґаджети. Прибирайте телефони подалі й приготуйтеся згадати ігри зі свого дитинства − «козаків-розбійників», квача, «класики». Якщо немає настрою для активних ігор, можете просто погуляти, спостерігати за природою, поговорити на цікаві теми.

Особистий відпочинок. Дорослим іноді все-таки хочеться відпочити окремо від дітей, упорядкувати думки, поговорити про щось своє. Особливо важливо це для сімейних пар: у полоні життєвих турбот чоловіки і дружини часом зводять своє спілкування до обговорювання побутових питань, втрачають романтику у стосунках і врешті віддаляються один від одного. Тому парам обов’язково треба проводити хоча б один вечір на тиждень наодинці. Чому краще перенести це «побачення» за межі будинку? По-перше, вас не відволікатимуть своїми гучними іграми і частими проханнями діти. По-друге, зміна обстановки завжди корисна, особливо якщо один із подружжя проводить цілі дні вдома з дітьми. По-третє, під час прогулянки вам зустрінеться багато цікавого, і теми для розмови точно не вичерпаються. Необов’язково йти або їхати далеко: навіть прогулянка кварталом позитивно вплине на ваш настрій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x