За добу на воді загинуло четверо людей

За добу на воді загинуло четверо людей

За добу на воді загинуло четверо людей. Загалом же вода уже забрала життя 23-х жителів області, троє з них – діти. Причиною трагічних подій здебільшого є недотримання елементарних правил під час купання та купання у стані алкогольного сп’яніння. Про це інформує управління ДСНС України в Черкаській області.

Напередодні у селі Григорівка Канівського району під час відпочинку на річці Дніпро зник безвісті 54-річний чоловік. Його тіло знайшли місцеві жителі лише через добу.

О 14:00 до оперативно-координаційного центру Управління надійшла інформація про те, що у селі Степанки Черкаського району під час риболовлі втонув 15-річний місцевий житель. Тіло загиблого підняли на берег місцеве населення.

Цього ж дня о 15:35 у селі Головківка Чигиринського району під час відпочинку на місцевому ставу втонув 41-річний чоловік.

Ще одне повідомлення про надзвичайну подію на воді, під час якої потонув 51-річний чоловік, надійшло до оперативно-координаційного центру Управління із села Баштечки Жашківського району близько 17-ї години.

Управління ДСНС у Черкаській області надзвичайно стурбоване безвідповідальною поведінкою відпочивальників, яка призводить до значної кількості загиблих на воді.

Основними причинами загибелі людей на воді є купання у нетверезому стані та вибір необладнаних пляжів без рятувальних постів, із необстеженим водолазами дном, де багато водоростей, корчів та валунів. Якщо Ви відпочиваєте з дітьми, ні в якому разі не дозволяйте малечі самостійно заходити у воду, а купатися лише у супроводі дорослих.

«П’яні» купання посідають першу сходинку у сумному антирейтингу причин загибелі жителів області. 80% потопельників купалося у нетверезому стані і, незважаючи на застереження родичів і друзів, пірнали у незнайомих місцях та запливали на значну глибину.

Рятувальники області вкотре закликають відпочивальників обирати для купання лише спеціально обладнані пляжі, не заходити у воду в нетверезому стані і уважно слідкувати за дітьми.

Пам’ятайте, що Ваше життя лише у ваших руках!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x