Завершальний концерт фестивалю «Мелодії фонтану» відбудеться в Черкасах

Завершальний концерт фестивалю «Мелодії фонтану» відбудеться в Черкасах

Пресконференція щодо фестивалю «Музичні імпрези України» відбулася 19 червня в редакції «Нова Доба». Про це повідомляє наш кореспондент.

Спікерами заходу були директорка фестивалю Євгенія Марчук, завідувачка відділу «Музичне мистецтво естради» Черкаського музичного училища ім. С. Гулака-Артемовського Лариса Красавіна та гостя з Києва – сопрано, лауреатка міжнародних конкурсів Наталія Плонська.

Як зазначила Євгенія Марчук, музичні заходи проводять у Черкасах учетверте. Основним напрямом висвітлення є українська музика, від початку створення до сьогодення.

Завершальний концерт фестивалю «Мелодії фонтану» відбудеться 21 червня просто неба у сквері за ОДА. У межах заходу презентують слухачам академічну українську музику.

– Концерт «Мелодії фонтану» плануємо провести просто неба, аби черкасці могли долучитися до прослуховування елітарної музики. Традиційно участь у заході візьмуть музиканти з Черкас та Києва, – зауважила Марчук.

На концерті презентують авторський проект мисткині Наталії Плонської: «Мені захотілося подати українську пісню в іншій інтерпретації слухачам. Я вирішила поекспериментувати та продемонструвати музику в джазовому звучанні».

У межах фестивалю проведено різні заходи, в яких поєднали музику з іншою тематикою. Зокрема, Музично-ляльковий перформанс, «60 зернят кави від Бетховена» та концерт-презентація творів для дітей української композиторки Анастасії Комлікової.

Дар’я Роженкова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x