У ЧДТУ відкрили навчально-дослідний кабінет експертизи культурно-історичних цінностей

У ЧДТУ відкрили навчально-дослідний кабінет експертизи культурно-історичних цінностей

20 червня у Черкаському державному технологічному університеті на кафедрі історії та права за підтримки адміністрації університету відкрили навчально-дослідний кабінет експертизи культурно-історичних цінностей. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧДТУ.

– Створення чергової лабораторії дає унікальну можливість студентам, окрім теоретичних знань, здобувати практичні навички та удосконалювати професіоналізм, – зазначає ректор ЧДТУ Олег Григор. – Адміністрація завжди підтримує бажання колективу розвиватися. Відтак, кожна кафедра Черкаського державного технологічного університету, зокрема кафедра історії та права, отримала певне лабораторне обладнання, яке дозволяє готувати високоякісних фахівців.
Навчально-дослідний кабінет експертизи культурно-історичних цінностей створили, насамперед, з метою надання можливості студентам отримати практичні навички, які допоможуть їм у майбутній фаховій діяльності.
– Два роки тому кафедра історії та права ЧДТУ розпочала підготовку студентів за новою і досить цікавою спеціальністю «Історія та археологія». Зважаючи на те, що ми працюємо у технологічному закладі вищої освіти, студенти, відповідно, навчаються за освітньою програмою «Історія, музеєзнавство та експертиза культурно-історичних цінностей», а це, безумовно, вимагає певної технічної та технологічної складової, – зауважує завідувачка кафедри історії та права Ірина Стадник.

Після урочистого відкриття спеціалізованого кабінету, доцент кафедри історії та права Юрій Лазуренко докладніше ознайомив присутніх із роботою кабінету та з обладнанням, яким користуватиметься молодь протягом виконання наукових, дослідних та експертних робіт. Під час розповіді Юрія Миколайовича студенти на практиці демонстрували, як функціонує те чи інше обладнання.
– На базі методичного кабінету, де були підручники, каталоги, періодичні видання зараз створено цей кабінет з трьома локаціями для експертизи, – інформує доцент кафедри історії та права Юрій Лазуренко.
Наразі в навчально-дослідному кабінеті можна проводити метрологічну експертизу – вимірювання і встановлення об’ємів досліджуваного предмету. Також, є спеціальне обладнання, завдяки якому під ультрафіолетом можна побачити приховані елементи чи написи. Крім цього, застосовуючи цифровий мікроскоп, можна глибоко дослідити необхідний об’єкт та зробити одразу електронні знімки, вносячи їх до свого описового каталогу. До того ж, в кабінеті є спеціальний пристрій для очищення забруднених знахідок.
Під час заходу ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор поставив завдання перед колективом кафедри історії та права – у перспективі пройти сертифікацію викладачів і студентів, що дасть чудову можливість бути сертифікованим експертом на ринку надання послуг.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x