На Черкащині сформували батальйон тероборони

На Черкащині сформували батальйон тероборони

Батальйон територіальної оборони чисельністю понад чотириста чоловік, який посилить охорону області та протидіятиме диверсантам, вже сформували й на Черкащині. Натепер дві роти добровольців вирушили до Київської області для проходження бойового злагодження. Про це повідомив голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко під час виїзної прес-конференції у обласному військкоматі, інформують в ОДА.
За його словами, зараз новостворений батальйон має все необхідне для того, щоб повноцінно функціонувати. На його потреби спрямували два мільйони гривень із обласного бюджету, ще 650 тисяч надійшло на рахунок військкомату спонсорської допомоги.

– Міністерство оборони України забезпечило сформований батальйон територіальної оборони військовою технікою та зброєю, – розповів Юрій Олегович. – Для новоствореної структури ще слід закупити засоби індивідуального захисту, зокрема, шоломи та бронежилети. Думаю, що поки військові будуть проходити бойове злагодження, ми узгодимо всі ці питання. Зараз ми знайшли можливість купівлі бронежилетів 5-ого класу за зниженою ціною і шукаємо кевларові каски, оскільки металеві шоломи сьогодні вже не є захистом.

Очільник області каже: бійці цього батальйону матимуть і заробітну плату, відповідно до їхньої посади. Так, офіцери отримуватимуть від 4-ох до 5,700 гривень, а сержанти й солдати отримуватимуть від 2-ох до 3,400 гривень. Кошти для виплати зарплат бійцям батальйону, каже Юрій Ткаченко, передбачила держава. Разом із цим, за ними зберігаються всі наявні пільги, робоче місце, середня заробітна плата, а ПриватБанк не нараховуватиме відсотки за прострочку кредиту для мобілізованих.

Кожен доброволець має досвід служби в армії. Вони пильнуватимуть стратегічні об’єкти на території області та боротимуться з диверсійними групами. У їхньому полі зору – Канівська ГЕС та міст через Дніпро.

Загалом, потрапити до лав батальйону тероборони висловили бажання понад тисяча черкащан. Однак не всі з них відповідали необхідним вимогам. А ті, хто потрапили на службу, кажуть – прийшли, бо вважають, що їхній військовий досвід нині стане у нагоді й кожен готовий стати на захист Батьківщини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x