Як зберігати продукти без холодильника

Як зберігати продукти без холодильника

Щоб довше зберегти молоко, треба поставити банку з ним у ємність, наповнену холодною водою, а шийку банки накрити рушником. При цьому обидва краї рушника мають бути опущені у воду. Випаровування води з рушника підтримуватиме в банці низьку температуру, тому молоко не скисне навіть у дуже спекотливий день. Ще краще цей спосіб працює, якщо ємність і банку розмістити в тіні на протязі.

Натріть м’ясо цукром-піском або сіллю – так воно довше залишатиметься свіжим. Щоб зберегти м’ясо від псування на один-два дні, його треба залити сирим молоком. Пересипане свіжим листям кропиви, м’ясо зберігатиметься до трьох днів. М’ясо без кісток довше не пропадає, ніж те, що на кістці.
Ковбаса і продукти з м’яса спеки не терплять, тому після вживання треба відразу змастити зріз частини, що залишилася, яєчним білком або покласти на нього шматочок морквини чи лимона й обгорнути фольгою. Найдовше «тримається» копчена ковбаса. Проте з часом і вона може зіпсуватися. Щоб зберегти копчену ковбасу без холодильника якомога довше, занурте її в міцний розчин солі.

Щоб зберегти вершкове масло, розділіть його на порції по 150–200 г. Загорніть шматки масла в папір, а потім опустіть у холодний сольовий розчин. Воду треба міняти не рідше ніж один раз на добу.
Зберігати сир без холодильника також можна, якщо скласти його в скляну банку, накриту тарілкою з холодною водою. А ще можна загорнути його у злегка змочену в солоній воді лляну тканину.
Щоб зберегти яйця свіжими якнайдовше без холодильника, їх треба змастити яєчним білком або харчовим жиром. Потім кожне окремо треба загорнути в паперову серветку й укласти в кошик, який обов’язково прибрати подалі від сонця. Ще один спосіб – опустити яйця на пару секунд в окріп, а потім відразу в холодну воду. Після цього яйця, що просохли, укладають у суху банку. Варені ж яйця зберігати можна близько тижня.
Зберігання риби без холодильника – непросте завдання, але цілком вирішуване. Спочатку обробіть рибу і всю її посипте великою сіллю. Потім загорніть у чисту ганчірку, намочену трохи підсолодженим оцтом (1–2 ч. л. цукру на півлітра оцту).

Зелень краще промити і ретельно просушити. Потім скласти в банку, накрити кришкою і поставити в темне місце.
Не забувайте, що холодильник рятує продукти не лише від високої температури навколишнього середовища, а й від світла. Щільно закриті в шухляді чи шафі овочі і фрукти збережуться значно краще, ніж ті, на які потрапляє світло.
Візьміть каструлю з нержавкої сталі, яка щільно закривається кришкою. Налийте у відро воду і встановіть всередину каструлю. Цей саморобний холодильник розташуйте за можливості в тіні на протязі. Через каструлю перекиньте рушник, кінці якого опустіть у відро з водою. Температура в каструлі під кришкою завжди буде на 15° С нижчою, ніж температура навколишнього повітря.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x