Відпускна аптечка: що взяти з собою у подорож

Відпускна аптечка: що взяти з собою у подорож

Сезон відпусток вже настає і всі вирушають у довгоочікувані подорожі. Хтось вирішить поїхати до моря, хтось у гори, а хтось на дачу. Який відпочинок для себе ви б не обрали, вам знадобитися дорожня аптечка. Читайте, які найнеобхідніші ліки слід обрати для відпустки.

1. Таблетки від захитування. Вони можуть допомогти ще в дорозі до місця призначення. Якщо вас захитує у транспорті, то ці ліки необхідні, якщо ж такого не траплялося, можна взяти їх про всяк випадок. Обов’язково варто мати їх при собі, якщо подорожуєте з дитиною.
2. Набір лейкопластирів. Багатьом доводилося натирати ноги й отримувати мозолі. Таке може статися з ногами навіть у шльопанцях або в’єтнамках. Дрібні подряпини і порізи – також часте явище на відпочинку і не тільки. Пластир захистить від інфекцій дрібні ранки і допоможе їм швидше загоїтися. Лейкопластир – рятівник будь-якого відпочинку.
3. Препарати для поповнення рідини та електролітів в організмі. Вони можуть знадобитися при діареї і запобігти зневодненню.
4. Сонцезахисний крем. Улітку згоріти можна скрізь. Тому крем необхідно брати широкого спектру – водостійкий і з максимальним фактором захисту від сонця.
5. Знеболювальні і жарознижувальні засоби. Головний біль і температура можуть виникнути від перепадів тиску, зміни часових поясів, клімату тощо. До таких ситуацій потрібно бути готовим завжди і покласти в аптечку Ібупрофен, Аспірин або Парацетамол.
6. Протизапальні препарати. До таких належить Мефенамінова кислота, що має жарознижувальні та анальгетичні властивості.
7. Антисептики. Їх варто брати, якщо ви подорожуєте там, де немає можливості промити рану чистою водою.
8. Протигерпетична мазь. Під впливом ультрафіолетових променів герпес може виникнути в будь-якої людини, тому мазь необхідно брати з собою на відпочинок.
9. Сорбенти. На відпочинку це важливий препарат, адже саме в цей час люди починають вживати велику кількість їжі й алкоголю. Сорбенти допоможуть пережити ці непрості моменти для організму.
10. Антигістамінні засоби. Ці ліки необхідні, якщо ви страждаєте від алергії. Візьміть їх із собою, навіть якщо вважаєте, що не маєте алергії: у нових умовах вона може проявитися.
11. Ферменти. Вони покращують травлення і перетравлення білків, вуглеводів і жирів.
12. Репеленти. Захистять від комарів, кліщів та інших комах. Це може бути діетілтолуамід («Дета», «Gardex») або етилбутилацетиламінопропіонат («Москітол», «Glorix»).
13. Стерильний бинт. Обов’язковий інвентар під час подорожей, що допоможе зупинити кровотечу і захистить рану від інфекцій.
14. Протидіарейні засоби. Їх можна застосовувати тільки дорослим, при цьому температура тіла має бути нижчою за 38° С.

Вміст аптечки залежить від ваших хронічних захворювань і того, куди ви їдете. Якщо це розвинена країна з доступною медичною допомогою, то список можна скоротити. Також до початку подорожі варто зробити щеплення за рекомендаціями лікаря і придбати медичну страховку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x