Про торгівлю з ЄС говорили на семінарі в ОДА

Про торгівлю з ЄС говорили на семінарі в ОДА

«Торгівля з ЄС в рамках автономних преференцій та майбутніх зон вільної торгівлі» – під такою назвою відбувся сьогодні семінар у приміщенні Черкаської ОДА. Відкрив семінар очільник області Юрій Ткаченко. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– За обсягом виробництва ми знаходимося в першій десятці серед областей держави. У січні-березні 2014 року зовнішньоторговельний оборот області зменшився майже на 36%, – підкреслив Юрій Олегович. – 16 травня цього року було створено Центр експортного потенціалу Черкаської області на базі Черкаської торгово-промислової палати. Метою є пошук потенційних партнерів для вітчизняних підприємств. Також зараз ведеться робота по створенню агенції регіонального розвитку, яка буде займатися залученням інвестицій.

На сьогодні в області розвивається в основному малий і середній бізнес. Найбільшою перешкодою інвестування в економіку України є високий рівень корупції. За даними КМПГ, торік рівень корупції в Черкаській області був найвищий, а, відповідно, привабливість регіону – найнижча.
За словами голови ОДА, для того, щоб товари вітчизняних виробників були представлені на європейському ринку, потрібно підлаштуватися під певні критерії, стандарти, яких треба навчитися.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x