На Черкащині зареєстрували 94 повідомлення про порушення в день виборів (ВІДЕО)

На Черкащині зареєстрували 94 повідомлення про порушення в день виборів (ВІДЕО)

Загалом, в день виборів, поліцією Черкаської області зареєстровано 94 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. За результатами перевірок розпочато два кримінальних провадження за статтею 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) Кримінального кодексу України та складено адміністративний протокол за частиною 2 статті 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За результатами перевірок розпочато два кримінальних провадження за частиною 3 статті 15 (Замах на злочин), частини 2 статті 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) зареєстрованому в Катеринопільському районі та за частиною 1 статті 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) в Драбівському районі.

Крім того правоохоронці склали адміністративний протокол за частиною 2 статті 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення відносно хуліганських дій на одній з виборчих дільниць в Монастирищенському районі.

За словами першого заступника глави МВС Сергія Ярового, в державі під час виборів не відбулося системних порушень громадської безпеки. Водночас у день голосування поліція зафіксувала 2152 повідомлення про події, пов’язані з виборчим процесом. Слідчі відкрили 71 кримінальне провадження, також складено 66 адміністративних протоколів. Крім того, до поліції надійшло 26 повідомлень про мінування 95 об’єктів, з них 83 – це виборчі дільниці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x