У Руській Поляні відкрили Центр безпеки громадян

У Руській Поляні відкрили Центр безпеки громадян

23 серпня у селі Руська Поляна Руськополянської об’єднаної територіальної громади, відбулось урочисте відкриття Центру безпеки громадян. На свято, що стало всенародним були запрошені як представники органів влади так і громадськості.
Виступаючи перед присутніми, почесні гості відзначали високий рівень громадянської активності усієї громади, постійну участь у зведенні цього об‘єкту не лише органів влади, а й простих людей. Достатньо лише пригадати кількамісячні толоки вихідного дня, до яких долучалися сотні селян.
Як зазначив перший заступник начальника Управління Сергій Озеран, «Центр безпеки, дозволить більше ефективно та оперативно реагувати на можливі загрози, що дозволить вплинути на загальний рівень цивільного захисту громадян».
Варто зазначити, що з початком функціонування Центру безпеки, пожежний розрахунок буде включено до районного плану залучення сил та засобів на ліквідацію надзвичайних подій. А за Муніципальною угодою, яку укладено між кількома сусідніми ОТГ, в зоні оперативного реагування новоствореного підрозділу будуть не лише Руська Поляна та Геронимівка, а й села Дубіївка, Хутори, Степанки та Хацьки.
Важливою, у будівництві стала участь українського козацтва з місцевої козацької сотні імені Петра Дорошенка.
Взагалі, варто відмітити зростання активності козацтва у вирішенні багатьох важливих питань громад. Козаки надають допомогу у охороні громадського порядку, за потреби активно долучаються до інших проектів.
Зовсім нещодавно, між керівництвом Руськополянської козачої сотні та черкаським міськрайонним відділом Управління було підписано Меморандум про співпрацю. У відповідності до положень цього документу, поміж іншого, 20 козаків пройдуть спеціальне 140 годинне навчання, після чого у складі сільського пожежного розрахунку будуть заступати на цілодобове чергування разом із водіями пожежного автомобіля, які таке навчання вже пройшли і прийняті на роботу до Центру безпеки.
23 серпня стало важливою датою, як у 30 річній історії зі створення Центру безпеки у селі Руська Поляна так і для обласної системи цивільного захисту, яка розвивається, вдосконалюється, стає більш ефективною.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x