Мокрокалигірська ОТГ «відвоювала» школу!

Мокрокалигірська ОТГ «відвоювала» школу!

Мокрокалигірська ОТГ відсудила для своїх людей школу і будинок культури.

«Днями, Постановою Верховного суду, за громадою остаточно визнано право на володіння обома приміщеннями. Завдяки тому, що громада уперто боролась за свої права, а її голова Вікторія Пипа не склала руки і рік відстоювала інтереси мешканців у судах – вдалося відстояти обидва приміщення, на які раптом заявило права місцеве підприємство.
Як розповідає староста села Ярошівка Олег Біляк, проблеми розпочалися одразу після створення громади. Керівник місцевого ПСП «Хлібороб», що стало правонаступником колгоспу, заявив, що обидва приміщення були збудовані колгоспом (нехай і на державні кошти), а відтак – належать підприємству. Дітям серед уроків було заявлено забиратись додому, бо приміщення школи закривається. На будинок культури одразу почепили замок, тож сільські збори узимку проводились у парку поряд з БК. Але ні його, ні школу мешканці села віддавати у не хотіли, громада поставила їх на баланс – і почались суди…
– Днями Верховний Суд поставив крапку у цій справі, залишивши без задоволення касаційну скаргу ПСП «Хлібороб», – зазначила голова Мокрокалигірської громади Вікторія Пипа, – Держава підтвердила, що обидва приміщення належать громаді – і нам вдалося виконати завдання, яке ставили нам люди Ярошівки, коли ми створювали нашу громаду.»

Про це «Нова Доба» дізналася з офіційної сторінки «ULEAD Черкаський регіональний офіс» Facebook.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x