У лікарнях Черкас не вистачає медсестер: місто вирішило доплачувати їм зі свого бюджету

У лікарнях Черкас не вистачає медсестер: місто вирішило доплачувати їм зі свого бюджету

У лікарнях Черкас – гостра нестача молодшого медичного персоналу. Люди звільняються через важку роботи за мізерну зарплату.
На даний момент у Черкаському онкодиспансері дуже не вистачає медсестер. Уже цілих 25 вакансій тут відкриті.
Про це «Нова Доба» дізналась від «Контракты.UA»

Нерідко медсестрам доводиться працювати за двох, або трьох сестер. Також деяким хворим потрібен постійний нагляд, який вони просто не можуть надати. Та ця проблема спостерігається у всьому світі. За даними ВООЗ сьогодні в світі налічується близько 60 млн працівників сфери охорони здоров\’я: лікарів, медсестер, акушерів, фармацевтів і лаборантів, а також адміністративних і допоміжних працівників. Однак, незважаючи на таку значну кількість, їх дефіцит становить близько 7,2 млн осіб, і ця проблема посилиться в майбутньому. ВООЗ прогнозує, що до 2035 року в світі буде не вистачати 12,9 млн працівників сфери охорони здоров\’я. І якщо не вжити заходів зараз, їх нестача спричинить серйозні наслідки для здоров\’я мільярдів людей у ​​всіх країнах світу.

В інших медзакладах міста ситуація не краща. Кожне п\’яте місце молодшого персоналу вакантне. Щороку Черкаська медична академія випускає приблизно 500 медсестер і медбратів. І значна кількість їде працювати за кордон. Щоб утримати кадри, місто розробило програму матеріальних доплат для медпрацівників. По тисячі гривень щомісяця планують доплачувати і медсестрам, і лікарям.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x