Як організувати самоізоляцію, коли очікуєте результатів тесту на Сovid-19

Як організувати самоізоляцію, коли очікуєте результатів тесту на Сovid-19

Керівник управління охорони здоров\’я Черкаської обласної державної адміністрації Лариса Кошова надала рекомендації, як потрібно організувати побут людині, яка очікує результатів тесту на коронавірус, щоб убезпечити від можливого інфікування рідних.

Якщо Ви очікуєте результатів тесту на Сovid-19; у випадку тісного контакту з людьми, які захворіли на коронавірус; у разі нещодавного поверненння із країн, де зафіксували багато випадків захворювань на інфекцію – навіть якщо у Вас відсутні симптоми потрібно дотримуватися певних правил.

Людям під час ізоляції необхідні: окремий посуд і рушники, маска, часте вологе прибирання та окреме приміщення, яке систематично провітрюється, дезінфікуючі засоби.

Самоізоляція, якщо проживаєте самі:
Подбайте, щоб у разі непередбачуваної ситуації, близькі, друзі чи сусіди були поінформовані про інцидент. Відтак, слід підтримувати зв\’язок із людиною, яка має ключ від Вашої квартири й зможе прийти.
Також подумайте про резерв їжі, води. Скуповувати все в магазині не треба, але мати певний запас продуктів вдома таки варто. Якщо Ви перебуватимете на домашньому лікуванні, то продукти можуть залишати під дверима знайомі чи родичі.

Якщо живете з родиною:
Насамперед потрібно ізолюватися в окремій кімнаті, яка провітрюється. За можливості, користуйтеся окремою ванною чи туалетом. Нарізно готуйте їжу та харчуйтеся.
Дотримуйтеся правил особлистої гігієни: регулярно мийте руки з милом, проводьте вологе прибирання, під час застуди – використовуйте одноразові серветки та хустинки.
Якщо необхідно контактувати з людьми, обов\’язково одягайте медичну маску, не забувайте її змінювати. Мінімізуйте контакт із домашніми улюбленцями.

Скільки часу потрібно перебувати вдома:
Самоізоляція повинна тривати не менше, ніж 14 днів відтоді, як виникла причина ізоляції, тобто подорож, контакт з хворими.

Підстави для госпіталізації:
Якщо під час самоізоляції з\’явилися симптоми: кашель, утруднене дихання, гарячка, діарея – терміново зверніться до лікаря, повідомте фахівцеві історію подорожей та контакти з людьми.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x