На Черкащині підтвердили 15 випадків інфікувань COVID-19 за добу

На Черкащині підтвердили 15 випадків інфікувань COVID-19 за добу

77 підтверджених випадків захворювання на коронавірус зафіксували на Черкащині. За останню добу лабораторний центр підтвердив 15 нових випадків. Про це повідомила очільниця Управління охорони здоров`я Лариса Кошова 7 березня на офіційній сторінці в “Фейсбук”.

Нових хворих виявили в Маньківському, Кам\’янському, Городищенському, Смілянському районах та м. Черкаси. Загалом за останні 24 години в області провели 161 ПЛР-тестувань.

На стаціонарному лікуванні перебуває 15 областян в Черкаській міській інфекційній лікарні, з яких 4 в тяжкому стані та 5 осіб в інфекційному відділенні Уманської міської лікарні.

Перед госпіталізацією до лікарень першої хвилі пацієнтів кваліфікуватимуть за їхнім станом. Це дозволяє максимально забезпечити місцями в стаціонарі “тяжких” пацієнтів.
Так, згідно з оновленим алгоритмом МОЗ, стаціонарне лікування обов’язкове:
– для хворих з підозрою/підтвердженим COVID-19 у середньому й тяжкому стані;
– для пацієнтів із ознаками пневмонії чи дихальної недостатності;
– для осіб із групи незалежно від тяжкості стану, які належать до групи ризику.

До групи ризику належать: пацієнти із тяжким перебігом артеріальної гіпертензії, декомпенсованим цукровим діабетом, імуносупресивними станами, тяжкою хронічною патологією дихальної та серцево-судинної систем, нирковою недостатністю, аутоімунними захворюваннями, тяжкими алергічними хворобами, цереброваскулярними захворюваннями в стадії декомпенсації, онкологічними захворюваннями.

Пацієнтам, які звертаються безпосередньо до медичних закладів, спочатку потрібно пройти пункти скринінгового медичного сортування. Їх вже розташували біля лікарень першої хвилі. Це надасть медпрацівникам можливість розподіляти захворілих залежно від ступеня важкості та госпіталізувати в лікарні лише тих, що потребують цілодобового медичного спостереження.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x