У Черкасах освітили нічне небо для відновлення культури

У Черкасах освітили нічне небо для відновлення культури

У Черкасах відбулася акція #стопкультурнийкарантин, покликана привернути увагу влади до проблем діячів креативних індустрій під час карантину. До неї долучилися Понад 20 міст України. Працівники сфери креативних індустрій, засвітивши світлові пристрої і спрямувавши в небо вогні, мали на меті нагадати уряду країни про кризу в галузі культури у зв\’язку зі спалахом коронавірусної хвороби й загальнонаціональним карантином. Повідомляють на сайті Zmi.ck.ua.

Київ, Львів, Одеса, Черкаси, Харків, Херсон, Запоріжжя та інші міста під слоганом «Увімкніть Україну» таким чином долучилися до цієї мирної акції.

Засвідчували вогні на знакових локаціях міст. У Черкасах організатори обрали сквер імені Богдана Хмельницького.

– Промінь – символ світла. А саме світло і радість несуть у світ культурні діячі, івент-менеджери, організатори заходів, які ось уже на два місяці опинилися без роботи. Фестивалі переносять, заходи відміняють або ж шукають онлайн формати, організатори концертів несуть свої втрати, а глядачі – свої.

Цією акцією ми намагаємося нагадати владі про себе – сферу креативних індустрій та вийти на діалог, щоби нас внесли у план заходів виходу з карантину і дали можливість нам працювати, нести далі своє світло і триматися у цей непростий час за вогник культури, – зазначає співорганізатор акції у Черкасах, громадська діячка Анна Сакун.

Підтримати мирну акцію у сквері зібралися понад сотня черкасців. Усі дотримувалися дистанції та були в масках. За громадським порядком наглядала поліція.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x