Фельдшер з Черкас працює на «швидкій» вже 30 років

Фельдшер з Черкас працює на «швидкій» вже 30 років

Ірина Степанівна працює на Черкаській швидкій ось уже 30 років. До 2010 року працювала у складі педіатричної бригади. Нині є лікарем медицини невідкладних станів. Найбільше мама трьох дітей любить виклики до маленьких діток. Про трудові будні медика розповідають в КУ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР».

– Улюблені виклики – до маленьких діток. І мами там в розпачі, не знають, що робити. А в мене все-таки досвід і я можу ним поділитись. Навіть пеленати вчила колись. Часто на викликах до діток потрібна не тільки невідкладна допомога, але й підтримка мамі. Вислухати її, вселити надію, дати пораду та заспокоїти, – розповідає медик. – На виїзді з усіма важко по-своєму. Маленька дитина не завжди може пояснити, що і де в неї болить. Особливо колосальна відповідальність лягає на спеціаліста під час лікування немовлят. Деякі дорослі, у певному сенсі, теж діти. Бо ж бувають впертими і неслухняними.

Найбільша розрада, підтримка і опора в житті – це три донечки і чоловік. А ще троє онуків. Ось таке воно – абсолютне щастя.

– Часто сняться виклики, – розказує пані Ірина. – Ніби поспішаю до пацієнта, а в машині немає водія. А я сідаю за кермо і їду. Загалом «набридло працювати, не хочу на роботу» – це не про мене. Тут у тебе велика відповідальність. За життя. Необхідно швидко приймати складні рішення, негайно діяти і реагувати. А ще потрібно постійно вчитися і йти в ногу з часом.

Фельдшер вважає себе щасливою людиною, бо займається улюбленою справою.

– Мені вдалося обрати професію за покликанням. Я не уявляю себе кимось іншим, – Тут треба вміти любити людей. І ти пропускаєш кожен виклик крізь себе. Часто відслідковуємо подальшу долю пацієнтів. Переживаємо, питаємо одне одного «А ти подзвонив? І що там в лікарні?» Бо ж неможливо зняти форму і перестати бути лікарем», – з посмішкою зазначає наостанок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x