На Катеринопільщині тренувалися гасити лісову пожежу

На Катеринопільщині тренувалися гасити лісову пожежу

На базі Катеринопільського лісництва ДП «Звенигородське лісове господарство» провели тактико-спеціальні навчання з гасіння пожежі в лісі. Лісівники разом з працівниками Катеринопільського районного сектору Управління ДСНС України в Черкаській області відпрацьовували взаємодію при ліквідації умовної лісової пожежі. Повідомляють в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Лісівники та рятувальники продемонстрували різні методи боротьби з лісовими пожежами та перевірили боєздатність спеціалізованої техніки та інвентарю, показали готовність особового складу до всіх необхідних дій на випадок виникнення лісових пожеж.

Мета навчань, яка була поставлена перед учасниками, – вдосконалити організацію навичок проведення гасіння лісових пожеж, відпрацювати практичні дії з виявлення та гасіння загорань у лісових масивах.

– У лісових насадженнях Катеринопільського лісництва значна частка соснових насаджень, які особливо вразливі до вогню, тому навчання були проведені саме у цьому структурному підрозділі. Працівникам лісового господарства та рятувальникам вдалося показати злагодженість дій і готовність до гасіння лісових пожеж, отже мету навчань було досягнуто. Однак, не зважаючи на це, лісівники вкотре наголошують, що найкращий метод боротьби з вогнем у лісі – не допустити його появи, – говорить т.в.о. директора Звенигородського лісгоспу Іван Бас.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x