Медиків Черкащини привітали зі святом

Медиків Черкащини привітали зі святом

Напередодні професійного свята голова Черкасьої обласної державної адміністрації Роман Боднар спільно із міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком привітав медичних працівників області. Про повідомляють у пресслужбі ЧОДА.

– Цьогоріч відзначення Вашого професійного свята набуло особливої актуальності. Коронавірус змусив нас всіх задуматися над тим, наскільки беззахисною є людина перед викликами природи. Ми в черговий раз переосмислили важливість лікарської професії. На Черкащині наше здоров’я бережуть майже 15 тисяч медиків. Я зараз звертаюся до лікарів, фельдшерів , медичних сестер, медбратів, санітарів, водіїв, до всіх працівників медичної галузі: Ви, у складний для суспільства час проявили і продовжуєте проявляти кращі людські та професійні якості. Ви вселяєте впевненість і надію навіть там, де ситуація видається безнадійною.
Не дивно, що Ви, як і військові, перед вступом до професійної когорти, так само даєте клятву.
Лікарську клятву – як добровільний намір ніколи не відступити від прагнення рятувати людей, навіть ризикуючи власним життям, – привітав медиків області Роман Боднар.

Медична допомога в області надається у 104 закладах охорони здоров’я. Працюють 14,5 тисяч медичних працівників, з них майже 4 тисячі – лікарі.

Функціонують:
– 33 центри первинної медико-санітарної допомоги,
– 167 лікарських амбулаторій,
– 516 фельдшерсько-акушерських пунктів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x