Поліція затримала працівників залізниці, які зливали пальне з потягу на ходу

Поліція затримала працівників залізниці, які зливали пальне з потягу на ходу

Зловмисники зливали з голови рухомого складу дизельне пальне. Каністри з пальним скидали під час руху потягу та грузили до свого автомобіля. Їх затримали оперативники під час вчинення чергової крадіжки. Про це повідомляє пресслужба поліції Черкаської області.

Поліція встановила, що переважна більшість крадіжок вчиняється на території Смілянського району, а до їх вчинення причетні безпосередньо працівники залізниці.

Як було встановлено, зловмисники діяли за чітко відпрацьованою схемою – під час руху потягу вони зливали пальне у заздалегідь підготовлені ємкості. Потім, у визначеному місці, де знаходився їх автомобіль, скидали каністри з пальним, яке в подальшому вантажили до автомобіля і збували за помірними цінами. Щоб не бути поміченим зловмисники кожного разу обирали нове місце для скиду.

Було встановлене місце, де планувався черговий скид пального. Оперативники влаштували засідку та затримали зловмисників «на гарячому», під час безпосереднього вчинення злочину.

Слідчі зафіксували пошкодження пломбувань на паливних баках рухомого складу та взяли заміри пального.

Ємкості з пальним та автомобіль зловмисників вилучено. За вказаним фактом слідчими Смілянського відділу поліції розслідується кримінальне провадження, відкрите за статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Поліцейські встановлюють повне коло осіб, причетних до вчинення крадіжок палива з держпідприємства та перевіряють зловмисників на причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x