В Черкасах затримано серійного крадія

В Черкасах затримано серійного крадія

Співробітники Соснівського райвідділу міліції затримали чоловіка, на рахунку якого 9 крадіжок. Загальна сума збитків, яку завдав потерпілим зловмисник, становить близько 12100 гривень. За вчинене він може потрапити за грати на строк до п’яти років. Про це інформує СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До чергової частини Соснівського райвідділу міліції зверталися громадяни, які повідомляли про крадіжки. У людей зникали не лише гроші, а й мобільні телефони, велосипеди та магнітофон. На кожне місце події оперативний черговий направляв слідчо-оперативну групу для проведення ретельного огляду. Експерти-криміналісти вилучали речові докази, а оперативні працівники займалися пошуками зловмисника. Проведеними слідчо-оперативними заходами правоохоронці встановили, що до серії крадіжок причетний 37-річний раніше неодноразово судимий житель міста Черкаси. Встановивши місце перебування зловмисника, правоохоронці затримали його та доставили до Соснівського райвідділу міліції.

Під час розмови із слідчим чоловік розповів, що після звільнення з місць позбавлення волі на роботу влаштовуватися не захотів. Вирішив, що кращим варіантом отримання коштів буде вчинення крадіжок. Крадій не гребував нічим, брав все, що потрапляло до рук – жіночі сумочки, залишені без нагляду мобільні телефони та гаманці з грошима, не гребував дитячими велосипедами, навіть проник до дитячого садочка, звідки викрадав магнітофон. Крадені речі продавав випадковим перехожим за низькою ціною. Гроші витрачав на особисті потреби, зокрема і на придбання наркотичних засобів.

Наразі слідчим відділом Соснівського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до п’яти років. Правоохоронці встановлюють чи причетний чоловік до вчинення інших крадіжок на території міста, досудове розслідування триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x