Чигиринці отримали земельні паї

Чигиринці отримали земельні паї

97 жителів села Матвіївка, що в Чигиринському районі, нарешті стали законними господарями земельних паїв. Сертифікати на землю для ведення особистого селянського господарства їм особисто передав голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко. Повідомляють в ОДА.

– Як з’ясувалося, оформити ці земельні ділянки можна достатньо швидко – всього за два дні, – зауважив Юрій Олегович. – Це говорить про те, що досі у влади просто не було бажання їх оформлювати! Водночас, поруч із відсутністю бажання вимагали ще й гроші… Це така собі система корупції, яка була поширена на всій території країни.

На його думку, нові можливості та перспективи відкриватиме перед населенням створення малих сімейних ферм чи кооперативів.
– Якщо сьогодні не даватимуть можливість швидко звести ферму, чи збудувати підприємство, то ми завжди будемо бідними, – зауважив очільник області. – Адже все це має працювати не на одну кишеню, а на всю громаду.

Тетяна Литвин із Матвіївки тримає в руках два акти на землю площею гектар – свій та сина. На них жінка чекала майже чотири роки. Зізнається: гроші за оформлення землі з неї не вимагали, утім із цим і не поспішали.
Нагадаємо, що нещодавно свої земельні наділи отримували в Кам’янському районі та дві сотні селян із Тернівки, Куцівки, Макіївки та Сунків Смілянського району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x