Ціни на лікарські засоби обговорювали у Черкасах

Ціни на лікарські засоби обговорювали у Черкасах

Забезпечення цінової доступності лікарських засобів на Черкащині – у центрі уваги влади. На цьому сьогодні наголосив в. о. директора Департаменту охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Олег Найдан у ході робочої наради. «Нова Доба» про це дізналася у прес-службі ОДА.

За його словами, доступність лікарських засобів та виробів медичного призначення для населення визначається їх наявністю на фармацевтичному ринку, ціновим діапазоном та розгалуженістю аптечної мережі.

«Головним завданням для нас на сьогодні є забезпечення цінової доступності якісних лікарських засобів, – наголосив Олег Найдан. – Але на превеликий жаль економічна та політична нестабільність в країні не обійшла і фармацевтичну галузь, що призводить до зростання цінової вартості лікарських засобів та виробів медичного призначення в аптечній мережі області».

В області створено широку мережу аптечних закладів. Так, наразі 213 суб`єктів господарювання займаються торгівлею лікарськими засобами (186 – приватних; 27 – комунальних).

Керівник Департаменту наголосив, що нині важливою проблемою є збереження мережі аптечних закладів типу «Медичний кошик», зокрема, це продовження договірних орендних відносин. Також деякі райони не розглядають на сесіях місцевих рад питання щодо відкриття зазначеної мережі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x