Черкащина гідно представлена на «Агро-2014»

Черкащина гідно представлена на «Агро-2014»

4 червня на території Національного комплексу «Експоцентр України» в Києві відбулося урочисте відкриття XXVІ Міжнародної агропромислової виставки-ярмарки «Агро-2014», що є найбільшою загальнодержавною виставкою в Україні та триватиме до 7 червня 2014 року.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

Черкаська область вже традиційно взяла участь у цій виставці. Нашу делегацію очолила перший заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Старікова та директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Оксана Криницька. Також в складі делегації області були: голова правління ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат» Владислав Кулініч, директор «Уманського Тепличного Комбінату» Микола Гордій, генеральні директори ТОВ «Національна горілчана компанія» групи компаній «Баядера» Микола Бабич і ПрАТ «Фрау Марта» Ірина Павленко, представники сільськогосподарських та переробних підприємств області, начальники районних управлінь АПК.

Відкривши XXVІ Міжнародну агропромислову виставку-ярмарок «Агро-2014», Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка зазначив:
– Я вдячний кожному регіону нашої держави, який взяв участь у цій Міжнародній виставці та представив свою продукцію. Сьогодні ми разом із вами продовжуємо працювати задля втілення наших найкращих ідей та благополуччя громадян. На нашій щорічній, традиційній виставці «Агро-2014» зібрані найкращі взірці аграрного комплексу. Хочу запросити вас до плідної роботи, до приємного спілкування та до обміну позитивними емоціями. Нам з вами, хто працює на землі, дійсно є чим поділитися й чим пишатися. Переконаний, що кожен з гостей та учасників знайде для себе щось корисне та цікаве. Вітаю з відкриттям виставки. До зустрічі на «Агро-2015»!

З метою презентації та пуполяризації продукції Черкаської області було сформовано експозиції кращих сільськогосподарських підприємств та провідних переробних підприємств, які є лідерами галузі не лише в області, а й на рівні держави. Так, у формуванні експозиції взяли участь 24 підприємства області. З них: ТОВ «Черкаська продовольча компанія» представило м\’ясну продукцію; ПАТ «Юрія» – молочну; ТОВ «Еконія» – безалкогольну; ТОВ «Черкасихліб ЛТД» – хлібопекарську; ТОВ «Златогор» – лікеро-горілчану; ТОВ «Шпола Агро Індустрі» – зразки насіння соняшника та кукурудзи; ПОСП «Уманський тепличний комбінат» – овочі із закритого ґрунту; СПП «Р.В.Д. – Агро» Черкаського району – велику рогату худобу; СТОВ ППЗ «Коробівський» Золотоніського району – птицю; ТОВ «Кролікофф»Маньківського району – кролів та ін.

Під час роботи виставки пройшли науково-практичні заходи (конференції, круглі столи, симпозіуми, брифінги тощо), презентації та дегустації різноманітної продукції, показ птиці та великої рогатої худоби, демонстрація можливостей сільськогосподарської техніки в роботі.

Експозицію нашої області відвідав Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор ШВАЙКА. Він ознайомився з напрацюваннями аграріїв області, результатами роботи тваринницької галузі, оцінив якість продукції, що виробляється черкаськими підприємствами. Подякувавши учасникам виставки, Міністр відмітив, що своєю працею вони розвивають і примножують трудові здобутки в агропромисловому комплексі області, адже від результатів праці всіх, хто присвятив себе цій нелегкій, але такій важливій галузі – механізаторів, тваринників, організаторів агро виробництва – залежить потенціал економічного зростання краю.

Черкащина гідно представлена на «Агро-2014»

Наталія Старікова переглянувши експозицію, зазначила:
– Агропромисловий комплекс Черкащини безперечно був і залишається пріоритетом нашої роботи, адже це є основою соціально-економічного розвитку нашого традиційно сільськогосподарського регіону. Родючі чорноземи Черкащини зумовлюють високий рівень розвитку сільського господарства, де виробляється близько 7 % загальнодержавного обсягу валової сільськогосподарської продукції. За чотири місяці нинішнього року виробництво сільськогосподарської продукції зросло на 1,1 % у порівнянні до відповідного періоду минулого року й становить 1млрд. 893 млн. гривень (більше на 21 млн. грн.). Його обсяг на 100 га сільськогосподарських угідь та на одиницю сільського населення перевищує більш як у 2 рази показник серед інших областей держави.

– Ми повинні створити всі належні умови для розвитку цього сектору, – продовжила Наталія Володимирівна. – Зокрема, прискорити та упростити для фермерів процес отримання та реєстрації землі під оренду, адже є випадки корупції в Держземагенстві й це явище необхідно ліквідувати; велике значення має розвиток інфраструктури села, а саме створення нових робочих місць, аби молодь залишилась на місцях. На сьогодні важливо удосконалити та розширити на підприємствах систему зберігання овочів і фруктів. Сучасна модель ведення аграрного бізнесу потребує вже не стільки вмінь та навиків вирощування продукції, скільки здатностей оптимально й вигідно її реалізовувати. Наша робота направлена на зростання експортного потенціалу області й пошук нових ринків збуту. Якщо ми досягнемо успіхів у всіх цих напрямах та організуємо роботу з інвесторами, це буде найпотужніший поштовх до розвитку економіки Черкащини,– завершила Наталія Володимирівна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x