Британський фонд визначив трьох ефективних мажоритарників із Черкащини: Ничипоренка, Бобова, Тимошенка

Британський фонд визначив трьох ефективних мажоритарників із Черкащини: Ничипоренка, Бобова, Тимошенка

Україна потребує нової виборчої системи. Про це йдеться в прес-релізі британського фонду Transition Democracy Fund за підсумками дослідження «2014: виклики для виборчого права України», передає УНІАН.

У TDF відзначають, що результати проведених досліджень свідчать про неефективність нинішньої виборчої системи України, тому на повістці дня стоїть ухвалення нового закону про вибори.
Опитані експерти переконані в необхідності прийняття преференційної системи виборів, яка дозволить знизити рівень корупції в парламенті і поліпшити ситуацію з прозорістю і демократичними стандартами в країні. Крім того, результати дослідження також свідчать про те, що посади очільників областей повинні бути виборними. Більшість експертів вважають за необхідне знизити кількість місць у парламенті з 450 до 300. Transition Democracy Fund підкреслює, що експерти неоднозначні і у визначенні ефективності роботи парламентських фракцій. Проте, незважаючи на відмінності в їх ранжируванні, практично всі експерти назвали в трійці лідерів УДАР, «Батьківщину» та «Свободу».

Крім того, у кожній області, за результатами комплексного дослідження, яке включало соціологічне і експертне опитування, Transition Democracy Fund виділив трьох лідерів, які обиралися в парламент по одномандатному виборчому округу в цьому регіоні, діяльність яких можна оцінювати як ефективну і як таку, що має популярність серед населення і лідерів громадської думки з точки зору законодавчої діяльності й роботи у виборчому окрузі.
У Черкаській області ними стали: Валентин Ничипоренко, Геннадій Бобов, Віктор Тимошенко.

Нагадаємо, що вони обирались у мажоритарних округах нашої області з центром у Жашкові (Валентин Ничипоренко, 199 в.о.), Корсуні-Шевченківському (Геннадій Бобов, 196 в.о.) та Смілі (Віктор Тимошенко, 198 в.о.).
Соціологічне опитування проведено на замовлення Transition Democracy Fund 10-18 червня 2014 року. Опитано 6400 респондентів старше 18 років у 320 населених пунктах на всій території України, крім Донецької, Луганської областей і Криму, методом особистих інтерв\’ю. Експертне опитування проводилося з 1 по 30 червня. У ньому взяло участь 152 експерти, лідери громадської думки та регіональні журналісти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x