В області перевірятимуть підприємства із заборгованістю

В області перевірятимуть підприємства із заборгованістю

Учора на засіданні територіальної комісії з погашення заборгованості паливно-енергетичного комплексу, на чолі з першим заступником голови облдержадміністрації Наталією Старіковою, розглянуто питання визначення та покриття різниці в тарифах для населення водопровідно-каналізаційних господарств і підприємств із теплопостачання області. Про це \”Нова Доба\” дізналася в прес-службі Черкаської ОДА.

Частина субвенції з державного бюджету на погашення різниці, що існує, надається в рахунок сплати підприємствами заборгованості з ПДВ. Щодо водопровідно-каналізаційних господарств, згідно із даними Головного управління Міндоходів, таку заборгованість мають шість підприємств. З них, за словами заступника голови комісії, начальника відділу управління фінансів виробничої сфери та міжбюджетних трансфертів Департаменту фінансів ОДА Людмили Підтілок, чотири спроможні повністю погасити борг. Це водоканали міст Сміла, Шпола, Канів, селища Драбів. На них і розподілено субвенцію на загальну суму 760,7 тис. грн.

Проте Наталія Володимирівна поцікавилася, яким чином підприємства збираються відшкодовувати свою заборгованість і запропонувала надіслати до них офіційного листа із пропозицією надати економічно обґрунтовану відповідь зі схемою закриття ПДВ; створити комісію КРУ для перевірки діяльності підприємств. Особливо тих, де сума боргу значна, як, наприклад, у м. Ватутіне.

Стосовно підприємств теплоенергетики, узгоджена різниця в тарифах за п’ять місяців цього року відносно всіх 16 господарств області становить 156,9 млн грн. Ці дані спрямовані до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України для закладення зазначеної суми в Державний бюджет, щоб відшкодувати теплопостачальникам області різницю в тарифах у повному обсязі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x