На Уманщині молодь заохочують працювати в селі

На Уманщині молодь заохочують працювати в селі

Непривабливість роботи в агропромисловому комплексі вже значною мірою є пережитком минулого, однак для залучення молоді для роботи у селі необхідне створення сприятливих умов життя та дозвілля в сільській місцевості. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі Уманської РДА.

В рамках здійснення профорієнтаційної роботи, Уманським районним центром зайнятості регулярно проводяться виїзні акції, в тому числі з використанням мобільного центру зайнятості.

Так, протягом червня-липня поточного року Мобільний центр зайнятості, до якого увійшли профільні фахівці, відвідав села: Кочержинці, Колодисте, Оксанина, Родниківка, Бабанка, Гродзево, Городецьке та Родниківка, де було проведено відповідні заходи, учасниками яких стали місцеві жителі та учні сільських шкіл.

Кваліфіковані спеціалісти ознайомлювали всіх бажаючих з актуальними та перспективними вакансіями на ринку праці Уманського району; провели інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо навчання та перенавчання; відкриття власної справи, а також ознайомили з можливістю роботодавця скористатись компенсацією єдиного внеску. Дані акції на сьогоднішній день є надзвичайно актуальним у процесі розбудови сіл, шляхом залучення молодих спеціалістів до розвитку різних галузей життєдіяльності регіону в цілому.

Крім того, за направленням районного центру зайнятості зацікавлені представники сучасної молоді, мають можливість отримати кваліфіковану освіту, а, в подальшому – перспективне робоче місце.

Не менш важливим моментом є одержання спеціальних ваучерів для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці осіб, старше 45 років, що мають страховий стаж не менше 15 років, а для осіб, які відчувають підприємницький хист, районним центром зайнятості, за певних умов, надається можливість започаткування власної справи.

Заходи з використанням мобільного центру зайнятості дають змогу наблизити послуги служби до кожної зацікавленої в цьому людини. Такий спосіб інформування населення про можливості державної служби зайнятості для більшості громадян, особливо сільських мешканців, зменшує бар’єр пасивності.

Наразі ж в Україні 40 відсотків безробітних є саме молоддю до 35 років. Як стверджують експерти, за грамотної державної політики частина з них могла б знайти собі робочі місця саме в селах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x