На Смілянщині обговорили заходи економії газу

На Смілянщині обговорили заходи економії газу

Обласний оперативний штаб провів у Смілі третє кущове засідання з координації робіт щодо своєчасної підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери області 2014-2015 років. Про це “Новій Добі” повідомили у Смілянській міській раді.

Очолює штаб перший заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Старікова, на засіданні ж головувала начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Людмила Зарічна. Були запрошені заступники голів райдержадміністрацій та міських голів, відповідальні за житлово-комунальне господарство, начальники управлінь (відділів) житлово-комунального господарства райдержадміністрацій та міськвиконкомів, керівники комунальних підприємств області. Смілу представляли перший заступник міського голови Юрій Студанс, заступник міського голови Сергій Демиденко, керівники та представники адміністрації підприємств.

Присутнім озвучили одне з першочергових на сьогодні завдань уряду: скоротити споживання природного газу щонайменше на 30%. Як зазначили доповідачі, це завдання вимагає від фахівців усіх рівнів комплексного підходу, передбачає серйозну роботу щодо впровадження енергозберігаючих технологій з метою економії газу. На засіданні було озвучено пропозиції, розроблені за участю управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації. Зокрема, рекомендовано зосередити увагу на заміні та переоснащенні котлів, встановленні утилізаторів, теплових пунктів та насосів, приладів автоматизації, заміні теплових мереж, використанні електричної енергії і т.ін.

Учасники засідання прозвітували про стан підготовки до опалювального сезону, заборгованість за енергоносії, озвучили проблемні питання, обговорили можливості переходу на альтернативні джерела забезпечення теплом споживачів і наголосили, що будь-яка економія не повинна позначитися на роботі закладів охорони здоров’я, освіти, культури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x