Уманчанин потрапив у полон до сепаратистів

Уманчанин потрапив у полон до сепаратистів

У Луганську терористи захопили в полон 11 чернігівських військовослужбовців І окремої танкової бригади. Серед них опинився і 20-річний уманчанин Максим Вакулик. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Вечірня Умань».

Рідні хлопця зараз ведуть перемовини із сепаратистами та надіються, що незабаром він повернеться додому. Проте чи вийде Максим на волю залежить тільки від керівництва держави.

Під час бойових дій військових було розділено на 6 вогневих точок, але їх впродовж години було обстріляно бойовиками. Терористи мали інформацію про розташування вогневих позицій. Полонені були взяті з однієї такої позиції. Після завершення операцій солдати не дорахувались 17 чоловік. З них двоє військових – загинуло на місці, решта потрапили в полон.

Де саме зараз перебувають полонені невідомо. Проте ще вчора вони знаходилися у військовому госпіталі міста Краснодон Луганської області.

– Про те, що Максим потрапив у полон, ми дізналися 27 липня. Під час телефонної розмови він нам розповів, що під час бою його контузило.

Пізніше замполіт та комбат повідомили нас, що з хлопцями все добре, їх у полоні навіть лікують. Ми намагалися у терористів викупити Максима. Але вони ні слова не хочуть чути про гроші. – розповідають рідні Максима Вакулика. – Максим проходив строкову службу у Чернігові. 29 квітня він мав повернутися додому. Чому його не відпустили, і як він опинився в зоні АТО, нам невідомо.

За словами хлопців їх хочуть обміняти. Вони спілкувалися з керівниками сепаратистів, які сказали, що треба звертатися у спеціальний відділ, який займається обміном. Мова про гроші там взагалі не йшла, лише обмін. Але як і на кого поки що невідомо.

Командир танкової бригади Олег Миколайчук повідомив, що питанням обміну полонених на даний момент займається вище командування. Стало відомо, що рідні повинні передати певні заяви та довідки із військової частини Гончарівська. Більш детальну інформацію Олег Миколайчук не надав.

У Міністерстві оборони України повідомили, що перемовини щодо звільнення бійців української армії тривають. Є надія на їх вдале завершення вже до кінця поточного тижня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x