У Корсунь-Шевченківському відбулося засідання громадської ради

У Корсунь-Шевченківському відбулося засідання громадської ради

Чергове засідання громадської ради при районній державній адміністрації відбулося 5 серпня за участю голови Корсунь-Шевченківської районної державної адміністрації Володимира Зуєнка. Про це «Новій Добі» повідомила Корсунь-Шевченківська РДА.

На обговорення цього разу винесли низку важливих питань життя району: про стан тротуарів та доріг, їх експлуатацію та озеленення, про цінову політику на продукти харчування та лікарські засоби, про військово-патріотичну роботу, про перенесення пам’ятника Богдану Хмельницькому, про встановлення в місті камер відеоспостереження, про необхідність проведення для населення навчань по цивільній обороні тощо.

На засіданні було вирішено створити ініціативну групу, яка працюватиме над оновленням формату ради та створенням секцій за напрямками діяльності.

Головним стало питання екології річки Рось. Одноголосно члени ради надали негативну оцінку «Правилам експлуатації Корсунь-Шевченківського водосховища», виданих Державним агентством водних ресурсів України. На думку членів громадської ради, Правила прийняті кулуарно, без обговорення з місцевою громадою, у них є дуже багато невідповідностей, які порушують водне законодавство. Також у Правилах ніде не враховано питання екології річки Рось. За результатами обговорення було прийняте рішення дати оцінку Правил на сесіях міської та районної ради, а також підготувати відповідне звернення від громадської ради до Генеральної Прокуратури України.

Наголошуючи на необхідності тісної співпраці райдержадміністрації з колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, Володимир Зуєнко висловив сподівання, що громадська рада Корсунь-Шевченківського району буде активно впливати на життя району та вирішувати нагальні проблеми його жителів.
«Представники ради повинні висловлювали корисні думки з приводу важливих подій у нашому районі, ставати ініціаторами низки значимих заходів», – зазначив голова райдержадміністрації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x