На сесії в Каневі обговорили програму цивільного захисту

На сесії в Каневі обговорили програму цивільного захисту

Канівська районна рада 6 серпня провела позачергову сесію. Необхідністю її проведення було прийняття рішення про районну комплексну програму функціонування та розвитку системи цивільного захисту району, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення місцевого матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2014 – 2015 роки. Про це «Нова Доба» дізналася в обласній раді.

Провів сесію голова районної ради Дмитро Шелест. В роботі засідання, окрім депутатів райради, взяли участь народний депутат України Леонід Даценко та голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко, сільські голови, члени колегії райдержадміністрації, керівники підприємств, установ та організацій, які мають відношення до мобілізаційної роботи, начальники галузевих управлінь та відділів райдержадміністрації та інші.

Метою цієї програми є забезпечення функціонування та розвитку системи цивільного захисту району, сталого функціонування районної системи оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, забезпечення функціонування та розвитку пунктів управління та органів управління системою цивільного захисту району, створення місцевого матеріально-технічного резерву району для попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації на території району, створення та всебічне забезпечення загонів оборони та роти охорони. Депутати одноголосно підтримали дану програму з деякими суттєвими уточненнями. Внесли пункт про необхідність придбання польової кухні та дозволу на реалізацію Канівською ЦРЛ резервних ліків за 3 місяці до кінця терміну їх придатності.

Користуючись нагодою, депутати Канівської районної ради звернулись до представників вищої гілки влади за допомогою у вирішенні нагальних питань життєдіяльності району, а саме у вирішенні питання введення в експлуатацію поліклінічного відділення Канівської ЦРЛ.

Не меншу зацікавленість присутніх викликало обговорення другого питання порядку денного про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок громадянина та суб’єкта підприємницької діяльності в адміністративних межах Канівського району. По причині можливого зменшення надходжень до місцевого бюджету від оренди земель, після обговорення розгляд цього питання перенесли на наступну сесію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x