У Каневі посадовець незаконно роздавав землю

У Каневі посадовець незаконно роздавав землю

Секретар Канівської міськради надавав в оренду землі водного фонду р. Дніпро без розгляду сесії.
Черкаська міжрайонна екологічна прокуратура в ході перевірки додержання вимог земельного законодавства Канівською міською радою щодо охорони та використання земель водного фонду виявила ряд порушень вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про благоустрій населених пунктів».

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Дніпровської екологічної прокуратури.

У минулому та поточному році секретарем Канівської міської ради надавалися земельні ділянки загальною площею майже 1 га, що розташовані в межах прибережної захисної смуги річки Дніпро міста Канева, в короткострокову оренду для здійснення комерційної діяльності.

При цьому рішення приймалося одноособово – без винесення на розгляд міської ради.

Зокрема, у 2013 році складено 7 угод про право фактичного користування земельними ділянками фізичним особам – підприємцям без державної реєстрації цих прав, у 2014 – 3 угоди.

За результатами проведеної перевірки Черкаською міжрайонною екологічною прокуратурою міському голові міста Канева внесено подання щодо усунення виявлених порушень.

Виконавчим комітетом Канівської міської ради дане подання розглянуто та задоволено шляхом розірвання зазначених угод та не поновлення тих угод, термін дії яких вже закінчився.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x