У Черкасах налагодили продаж фальсифікованого спортивного взуття

У Черкасах налагодили продаж фальсифікованого спортивного взуття

Співробітники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Черкаській області спільно з працівниками сектору ДСБЕЗ Черкаського райвідділу міліції встановили факт реалізації фальсифікованого спортивного взуття відомих іноземних торгових марок на одній із торгових точок міста Черкаси. За фактом зберігання і розповсюдження фальсифікованого взуття відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 229 Кримінального кодексу України. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До оперативників сектору ДСБЕЗ Черкаського райвідділу міліції надійшла інформація, що на території одного із торгових складів міста реалізується фальсифікована продукція з ознаками контрафактності. Для проведення документування було здійснено оперативну закупівлю даних товарів, в ході якої інформація підтвердилася.

Як з’ясували правоохоронці, власник торгової точки налагодив канал поставки фальсифікованого чоловічого та жіночого взуття з Одеської області. Закуплені кросівки та в’єтнамки чоловік зберігав у власному складі, який знаходився в одному із сіл Черкаського району, та збував оптом і в роздріб в місті Черкаси. В ході проведеного, санкціонованого судом обшуку складу, правоохоронці виявили понад 600 пар взуття, які виготовлялися з незаконним використанням відомих іноземних торгівельних знаків. Дана продукція була вилучена та направлена на дослідження до НДЕКЦ УМВС України в Черкаській області. Окрім того, в ході обшуку було виявлено та вилучено кошти в сумі 2700 гривень, отримані від реалізації даної продукції.

Як повідомив начальник Черкаського райвідділу міліції Микола Худенко, наразі за фактом зберігання і розповсюдження фальсифікованого взуття відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 229 Кримінального кодексу України (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару). Санкцією статті передбачено покарання у вигляді накладення штрафу від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацію та знищення відповідної продукції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x