У Кобиляках святкували Спас з Червоним Хрестом

У Кобиляках святкували Спас з Червоним Хрестом

Медовий Спас збирає людей з «маковійчиками» в Божих Храмах, в родинному колі за святковим столом. Шкода, але люди старшого віку за станом здоров’я не завжди мають змогу піти до церкви, часто життєві обставини надовго розлучають їх з дітьми чи рідними – одинока старість нелегка. Не є виключенням і наше прекрасне село Кобиляки, де багато одиноких стареньких з надією чекають на медичну сестру Червоного Хреста та соціального працівника.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській обласній організації Товариства Червоного Хреста.

Підтримати таких людей, на моє прохання, згодилась Олена Петрівна Лещенко – непосидюща пенсіонерка, інвалід, яка також проживає сама. 11 односельчан зібралися за святковим столом в обійсті пані Олени. Розрадою був зять господині, який приїхав на гостини до тещі. Все як годиться: «букети-маковійчики», з поміж розмаїття святкового столу пиріжки з маком та інша смакота. Звернення до Господа Бога, спогади, народні церковні пісні, спілкування, побажання здоров’я та довголіття … А ще миру та спокою в Україні, на рідній землі.

Привітання та подарунки в цей день отримали також 2-є літніх ветеранів села.

День видався спекотним та сонячним. Стомлені, але задоволені від спілкування, сповнені надією на краще буття розходилися старенькі. Віка та здоров’я, миру вам, любі земляки!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x