Сьогодні в області утримується пожежна небезпека 5 класу

Сьогодні в області утримується пожежна небезпека 5 класу

Незважаючи на те, що із кожним днем стрімко скорочується тривалість світлового дня, серпень дарує ще нам привітну та комфортну погоду. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі Черкаського обласного центру з гідрометеорології. Так, минулої доби на Черкащині середній температурний фон становив +20+21°, що у межах кліматичної норми (19°), а максимальна температура вдень досягала +26+28°. Про це повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За прогнозом, наступної доби погоду Черкащини формуватиме малоградієнтне поле. Вдень місцями по області можливий невеликий короткочасний дощ, гроза. Максимальна температура повітря вдень – +27+32, мінімальна вночі +13+18°. 22 серпня характер погоди дещо зміниться. У наш край із Заходу країни прийде активний атмосферний фронт. Прогнозуються місцями короткочасні грозові дощі. Температура повітря дещо знизиться, вдень стовпчики термометрів підвищуватимуться до +19+24º, вночі – до +12+17°. На вихідних температурний фон істотно не зміниться. Істотних опадів не очікується, лише в неділю можливий місцями невеликий дощ.

Варто зазначити, що 21 серпня на переважній частині території області утримається пожежна небезпека 5 (надзвичайна) класу. Тому слід уникати відкритого вогню на природі, не допускати спалювання стерні та пожнивних решток, паління біля посівів. Вже 22-23 серпня очікується зниження пожежної небезпеки до 1 та 2 класу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x