Авторська школа О.А. Захаренка може стати міжрегіональною

Авторська школа О.А. Захаренка може стати міжрегіональною

Авторська школа О.А. Захаренка може стати міжрегіональною.

Далеко за межами Корсунщини та Черкащини відома слава народного вчителя Олександра Антоновича Захаренка. Свої педагогічні ідеї були реалізовані ним саме в Сахнівській школі, де директор запровадив систему оцінювання і ввів свій «Табель успішності і вихованості», завдяки якому оцінювалися суспільна активність, морально-політичний вигляд учня, старанність в навчанні, ставлення до суспільно-корисної праці, відношення до батьків і старших тощо.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській обласній раді.

Для цього тут створено всі необхідні умови, які нинішнє покоління педагогів підтримує і розвиває. На території школи діють: планетарій, музей історії села, комплекс для занять гуртковою роботою зі спортзалою і плавальним басейном, дендропарк зі стадіоном, фонтан «Колосок», галявина лікарських рослин, Криниця Совісті, ігрові майданчики. Щорічно на базі Авторської школи проводиться районний зліт добротворців.

Перебуваючи з робочим візитом у Корсунь-Шевченківському районі, голова обласної ради не обминула нагоди відвідати цей заклад, який в галузі освіти випереджає час і реформи, окремі з яких відтерміновуються міністерством та відомствами.Авторська школа О.А. Захаренка може стати міжрегіональною

Зустрів голову обласної ради у школі її директор Іван Рибалка. Відзначивши стовідсоткову готовність закладу до нового навчального року, Валентина Михайлівна з директором і начальником районного відділу освіти Людмилою Юркунас оглянули шкільний басейн, на ремонт якого кілька років тому кошти виділили з обласного бюджету. Голова переконалася, що приміщення басейну перебуває у відмінному стані, функціонує і кошти освоєно за призначенням.

В ході обговорення перспектив функціонування навчальної установи, де створено якнайкращі умови для здобуття освіти сільськими дітьми, голова обласної ради зазначила, що таким закладом мали б послуговуватися діти з населених пунктів Корсунщини та навколишніх районів Черкащини, та інші, хто бажає отримувати значно якісніші знання, тощо.

Передумови для цього є. Зокрема, у школі планується провести реконструкцію гуртожитку. Вже виготовлено проектно-кошторисну документацію, отримано позитивний звіт експертизи. Діти можуть довозитися шкільними автобусами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x