Школи Черкаського району готові до нового навчального року

Школи Черкаського району готові до нового навчального року

З 11 до 15 серпня 2014 року проведено огляд готовності шкіл до нового навчального року.
Начальник відділу освіти Черкаської РДА Анатолій Шовкопляс зауважив, що цього року у районі намітилася тенденція до збільшення чисельності школярів: кількість класів у новому навчальному році зросте з 375 до 379, а кількість учнів – приблизно на 70 осіб, зокрема учнів 1-го класу – на 60 осіб.

В усіх школах проведено поточні ремонти, виконано значні обсяги інших робіт. Пофарбовано водоемульсійними сумішами фасад приміщення початкових класів Руськополянської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, побілено вапняним розчином основне приміщення Шелепуської школи. Капітально відремонтовано спортивний зал Хутірської школи, облаштовано понад 50 погонних метрів відмостки у Червонослобідській школі № 1, замінено 33 погонні метри водогону та 15 погонних метрів теплотраси в Сагунівській ЗОШ І-ІІ ст.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

За кошти СТОВ «Зоря» придбано та встановлено комп’ютерний клас для учнів початкових класів Руськополянської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1.

З метою покращення умов навчання у школах району придбано 15 комплектів шкільних парт, 21 класну дошку, в 14 класах облаштовано підвісну стелю, в 10 класах замінено світильники на енергозберігаючі, замінено 42 віконні блоки, 7 дверей, облаштовано та відремонтовано 7 внутрішніх туалетних кімнат.

У більшості шкіл відбулися позитивні зрушення в облаштуванні подвір’я, зокрема висаджені клумби з квітами, оформлені казкові дитячі майданчики. Так, переможцем районного конкурсу на краще шкільне подвір’я визнано Руськополянську ЗОШ І-ІІІ ст. № 2. Серед кращих – подвір’я Червонослобідської №2, Хутірської та Білозірської № 2 загальноосвітніх шкіл.

Серед вимушених переселенців – 78 дітей, з яких 47 шкільного віку та батьки подали лише 4 заявки на продовження навчального процесу їхніх дітей у Черкаському районі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x