Смілянин після виходу з в’язниці продовжив грабувати

Смілянин після виходу з в’язниці продовжив грабувати

Після звільнення з місць позбавлення волі чоловік на шлях виправлення не став, а знову продовжив красти. Протягом короткого проміжку часу зловмисник вчинив ряд крадіжок. Оперативники швидко встановили особу зловмисника і вже знайшли частину викрадених речей. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До Смілянського міськвідділу міліції почастішали звернення місцевих жителів, які повідомляли про крадіжки велосипедів. Всі потерпілі розповідали про крадіжки, які відбувались переважно у центральній частині міста. Зникав навіть той двохколісний транспорт, який власники залишали на вулиці під замком. Зі слів потерпілих правоохоронці з’ясували, що всі викрадені велосипеди були спортивного типу та чимало коштували.

Працівники карного розшуку відразу розпочали пошуки зловмисника, опитували жителів міста, відпрацьовували місцеві ринки та перевіряли осіб, раніше судимих за вчинення аналогічних правопорушень. Від випадкових свідків стало відомо, що на центральному ринку вже декілька разів з’являвся невідомий чоловік віком 30-35 років, який продавав недорого спортивні велосипеди. За прикметами він був схожий на раніше судимого місцевого жителя, який нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання саме за вчинення крадіжок велосипедів. Правоохоронці відразу вирішили перевірити отриману інформацію і направились до оселі 34-річного місцевого жителя, проте за місцем проживання чоловіка не виявилось.

Оперативники влаштували біля будинку засідку та орієнтували особовий склад міськвідділу на прикмети підозрюваного. Невдовзі на одній із вулиць міста патрульні помітили чоловіка, який за прикметами був схожий на підозрюваного і повідомили працівників карного розшуку. Спільними силами чоловік був затриманий і доставлений до міськвідділу міліції. Під тиском незаперечних доказів він зізнався у викраденні велотранспорту і розповів про це детально. З місць позбавлення волі чоловік вийшов близько двох місяців тому і бажання заробити легких грошей знову прокинулось. Він, як і раніше, продовжив викрадати велосипеди, які потім продавав за 200-250 гривень. Саме за такі кримінальні правопорушення зловмисник потрапляв до в’язниці чотири рази, але й цього разу він змінювати нічого не хотів, а продовжив порушувати закон. Коли виходив з дому то при собі завжди носив кусачки, за допомогою яких вдавалося швидко звільнити велосипед від замка.

Як розповів начальник Смілянського міськвідділу міліції Володимир Зубенко, на цей час зловмисник зізнався у вчиненні трьох крадіжок велосипедів, два з яких оперативникам вже вдалося повернути власникам. Слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції відкрито кримінальні провадження за частиною 2 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України та вирішується питання про обрання міри зловмиснику запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x